Влада

Лілія Гриневич у Житомирі розповіла про підвищення тарифних розрядів вчителів та ситуацію з підручниками

20 September 2016, 14:32

Педагогічні працівники, які зараз знаходяться між 8 та 12 розрядом, піднімуться по тарифній сітці на 2 розряди. На цьому під час засідання колегії Житомирської обласної державної адміністрації, 20 вересня, наголосила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

«Ми плануємо просунути педагогічних працівників, які оплачуються з 8 по 12 тарифний розряд, в них входять: вчителі шкіл, вихователі дошкільних закладів, вчителів професійно-технічних навчальних закладів на два тарифні розряди. Це в сукупності з підняттям мінімальної заробітної плати, яка буде впродовж року, збільшить їхні заробітні платні на третину, орієнтовно на 30%. При цьому ми не міняємо умови оплати трудового часу, ми взагалі не змінюємо цих умов. Але ми пропонуємо підвищити якість викладання. Ми розуміємо що це підняття заробітної плати недостатнє і замале, але це те, що ми можемо зробити в рамках цього бюджету і це справді крок вперед - зафіксувати вище оплату праці педагогічних працівників», - наголошує міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Також, Лілія Гриневич наголосила на відповідальності відділу освіти Житомирської ОДА за невчасне забезпечення учнів 4 – 7 класів підручниками. Зазначивши, що кошти на їх закупівлю та друк виділяли іще на початку календарного року.

«Ті кошти, які були виділені на підручники для Житомирської області 2,4 мільйона гривень, вони пішли іще на початку календарного року. Тобто ті, хто зробили це вчасно до весни, то все нормально. А потім, зрозуміло, видавництва зайняті додруком підручників для 8 класів, коли вже були оголошені тендери на цю закупівлю і хто не встиг, тепер змушений додруковувати решту підручників. У нас зараз загальний показник по Житомирській області для 4 - 7 класів складає 70% забезпечення підручниками», - зазначила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Як повідомляв Житомир.info, міністр освіти у Житомирі 20 вересня повідомила, що область посіла друге місце серед областей України за рахунок переведення котелень навчальних закладів на альтернативні види палива.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі