Події

Житомирянку підозрюють у розголошенні діючим бойовикам «ДНР» даних досудового слідства

21 September 2016, 10:10

Слідчі Управління СБ України в Житомирській області оголосили жительці обласного центру про підозру у розголошенні діючим бойовикам «ДНР» даних досудового слідства.

Про це Житомир.info повідомила прес-група УСБ України в Житомирській області.

«У рамках досудового розслідування у кримінальних провадженнях стосовно двох житомирян (батька і сина, до недавнього – власників приватної служби таксі), які нині у якості командира й заступника командира незаконного збройного формування «Оплот» беруть участь у бойових діях на боці терорганізації «ДНР», співробітниками Управління та прокуратури було проведено санкціоновані обшуки за місцем їх реєстрації у Житомирі. Свідок та учасниця слідчих дій – племінниця одного із бойовиків, незважаючи на письмове попередження про нерозголошення відомостей досудового розслідування, фактично одразу по їх завершенні зателефонувала одному із обвинувачених у пособництві терористам. Під час розмови вона повідомила йому усі важливі деталі, які стали їй відомі, та які заходи безпеки, на її думку, їм варто вжити для уникнення кримінальної відповідальності. Її абонент, у свою чергу, «проінструктував» жінку, яку саме вигідну йому інформацію повідомляти слідчим у справі, і обумовив способи конспірації для подальших контактів із ним», – йдеться в повідомленні.

Матеріали кримінального провадження за ч.1 ст.387 (розголошення без дозволу прокурора, слідчого даних досудового розслідування) Кримінального кодексу України з обвинувальним актом скеровано до суду для розгляду по суті.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2015 року батьку і сину з Житомирської області, які за власною ініціативою вступили до терористичного угруповання та брали участь у бойових діях на боці бойовиків, дослужившись до командира та заступника командира одного з терористичних угруповань «ДНР», заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування) Кримінального кодексу України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі