Економіка

«Укртелеком» знову хоче підвищити тарифи для населення на послуги місцевого телефонного зв’язку

23 September 2016, 11:54

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв`язку та інформатизації, на черговому засіданні, що відбулося 21 вересня 2016 року, схвалила проект рішення «Про затвердження Граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги і визнання таким, що втратило чинність, рішення НКРЗІ від 02 вересня 2015 року № 455».

Про це повідомляє сайт Нацкомісії.

«З відповідною ініціативою до НКРЗІ звернувся ПАТ «Укртелеком». В основі пропозицій оператора – узгодження тарифів із зростанням собівартості послуг та необхідність підвищення тарифів на послуги місцевого телефонного зв’язку установам, які фінансуються за рахунок бюджету, оскільки вказана категорія абонентів отримує послуги за тарифом на 43,2% менше, ніж у інших юридичних осіб. Для опрацювання зазначених питань було проведено кілька засідань робочої групи із залученням всіх зацікавлених сторін, зокрема, представників Спільного представницького органу (СПО) профспілок, СПО роботодавців та Мінекономрозвитку. За результатами спільної роботи було запропоновано винести зазначене рішення на розгляд НКРЗІ», - йдеться у повідомленні.

У схваленому Комісією рішенні зміни тарифів визначено у два етапи: до 31 грудня 2016 року передбачено підвищення в середньому на 10,6% для населення та бюджетних установ, а з 01 січня 2017 року – для бюджетних установ на 21,2 %.

«Схвалений проект документу відповідно до норм діючого законодавства буде направлено на погодження до Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні та Спільного представницького органу сторони роботодавців на національному рівні», - зазначає регулятор.

На сайті публічного акціонерного товариства «Укртелеком» є інформація про діючі тарифи (з ПДВ) для власників стаціонарних телефонів: щомісячна абонплата для тарифного плану «Домашній Безлімітний» - 60 грн міста та райцентри, 50,22 грн села та селища міського типу; «Домашній Базовий» - 49,49 грн та 39,71 грн, відповідно.

 

Звіт про фінансові результати ПАТ «Укртелеком» за І півріччя 2016 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі