Події

Житомирські поліцейські розшукали двох безвісти зниклих дітей

28 September 2016, 09:12

Минулих вихідних до Житомирського відділу поліції надійшло відразу дві заяви про безвісне зникнення дітей: 8-річної дівчинки та 15-річного підлітка. На щастя, обоє знайшлися упродовж нетривалого часу відсутності і не стали об’єктом злочинних дій. Однак поліцейські переконливо рекомендують батькам бути уважнішими до дітей та контролювати їх дозвілля.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«25 вересня 40-річна житомирянка повідомила до поліції про те, що напередодні увечері пішов з дому її 15-річний син. Про місце його можливого перебування жінка нічого не знала і тому звернулась за допомогою. Водночас заявниця розповіла, що це не перший подібний вояж хлопця з дому. За кілька годин до поліції надійшло ще одне повідомлення про зникнення дитини. Цього разу батьки розшукували 8-річну Ольгу, яка вийшла з дому о 10 ранку. За словами жінки, дівчинка повинна була піти до бабусі, однак до вечора там так і не з’явилась. І хоча дитина досить на юного віку, вона уже неодноразово самостійно йшла з дому. За інформацією поліції, лише упродовж липня-серпня такі ситуації у родині виникали п’ять-шість разів. В обох випадках діти швидко знайшлися. Юнак повернувся додому, вдосталь розважившись у столиці, а дівчинку виявили у тітки. І з батьками, і з дітьми поліцейські провели відповідні роз’яснювальні бесіди щодо належного виховання та поведінки», – йдеться у повідомленні.

«Ситуації, коли діти йдуть з дому, спровоковані певними факторами: нерозуміння, нелюбов, незахищенність, образи і т.д. Але, як правило, ці чинники виникають з вини дорослих, які своєчасно не звертають увагу на те, що з дитиною щось коїться. Тому саме батьки несуть відповідальність за вчинки дітей, у першу чергу, саме їх має хвилювати стан доньки чи сина», - коментує старший інспектор Житомирського відділу поліції Вадим Рудзик.

Як повідомляв Житомир.info, уночі 13 вересня працівники патрульної поліції Житомира допомогли батькові розшукати неповнолітнього сина, який не з’являвся вдома вже 4 дні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі