Економіка

Керівники майже 100 житомирських фірм підняли працівникам зарплати, - ОДПІ

28 September 2016, 12:42

Протягом 8 місяців 2016 року завдяки роз'ясненням податківців переглянули розмір заробітної плати на своїх фірмах в бік збільшення 94 підприємця міста Житомира.

Про це з посиланням на начальника Житомирської об’єднаної державної податкової інспекції Володимира Луговського 27 вересня повідомив сайт головного управління ДФС в Житомирській області.

«Керівники підприємств, на яких мінімізується рівень заробітної плати, запрошуються до податкової інспекції, з ними проводиться роз'яснювальна робота щодо підвищення розміру заробітної плати. Так, протягом 8 місяців 2016 року переглянули розмір заробітної плати підприємств 94 та 75 підприємців міста Житомира та Житомирського району, які використовують працю найманих працівників. Економічний ефект від цих дій – до бюджету спрямовано податку на доходи фізичних осіб в сумі 324 тис. грн, в тому числі по Житомирському району – 69 тис. грн», - інформує сайт.

Податківці також інформують, що з початку року за результатами проведених співбесід з 123 приватними підприємцями залучено до оподаткування 275 найманих громадян та сплачено податку на доходи фізичних осіб в сумі 36,9 тис. грн. 

«З метою забезпечення надходження до місцевого бюджету податку на доходи фізичних осіб Житомирською ОДПІ налагоджена робота з органами місцевого самоврядування та контролюючими органами по питанню забезпечення виконання вимог законодавства про оплату праці та податкового законодавства. Протягом 2016 року до органів виконавчої влади надані матеріали по 92 податкових агентах юридичних та фізичних особах з пропозиціями про включення до графіку заслуховувань на спільних комісіях. За результатами аналізу відомостей, вказаних в податкових розрахунках ф.1-ДФ, встановлюються  коло податкових агентів, якими заробітна плата виплачується нижче законодавчо встановлено рівня», - повідомляє податкова.

Як повідомляв Житомир.info, в 2015 році заробітна плата в Житомирській області була на 24,1% нижчою, ніж в середньому по Україні. У липні 2016 року тодішній голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Машковський ініціював звільнення керівників трьох районів, зокрема, через незадовільну роботу з легалізації трудових відносин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі