Події

Правоохоронці викрили підпільну майстерню, де виготовляли зброю для бурштинокопачів з Житомирської області

30 September 2016, 18:15

У Ніжині на Чернігівщині співробітники Служби безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією викрили підпільну майстерню з виготовлення вогнепальної зброї.

Про це 30 вересня повідомляє прес-центр СБУ.

«Місцевий мешканець організував нелегальне виробництво у гаражі в приватному секторі Ніжина. Правоохоронці встановили, що зловмисник виготовляв на замовлення стрілецьку та продавав бойову зброю серійного виробництва. Клієнтів зброяр підшукував через форуми в Інтернеті. За наявною інформацією, покупцями були представники кримінальних структур, у тому числі з нелегальних копалень бурштину в Житомирській та Рівненській областях», - йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби затримали «зброяра» неподалік майстерні під час спроби продажу виготовленої вогнепальної зброї – бойового мушкета. Раніше правоохоронці задокументували реалізацію зловмисником пістолета «ТТ».

«Під час обшуків у гаражі та за місцем проживання мешканця Ніжина оперативники СБ України вилучили три гладкоствольні та дві пневматичні рушниці, саморобний обріз, три пістолети для стрільби набоями типу «флобер», самі набої різного калібру. У майстерні також виявлено пристрої та капсулі для виготовлення набоїв, корпусів і стволи для нарізної й гладкоствольної зброї та два кілограми пороху», - інформує Служба безпеки України.

У рамках відкритого кримінального провадження затриманому повідомлено про підозру у вчинені злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, правоохоронці вночі 21 вересня затримали чотирьох копачів-нелегалів з Київщини та Житомирської області.

 

Фото з сайту СБУ

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі