Україна

У Золотому розвели позиції ЗСУ та бойовиків відповідно до останніх домовленостей у Мінську

2 October 2016, 13:58

Вчора у Золотому відповідно до рамкової угоди, досягнутої у Мінську 21 вересня, відбулося розведення сил і засобів Збройних сил України та бойовиків так званої «ЛНР». Про це 2 жовтня повідомив полковник Олександр Мотузяник, речник Міністерства оборони України з питань АТО, під час перс-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі. «У цьому районі бойові дії велися достатньо рідко, тому цей процес відбувся успішно, що підтверджено представниками СЦКК і Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. У майбутньому тут може запрацювати КПВВ, відкриття якого вже більше року блокують бойовики. На інших ділянках фронту, перш за все, в Станиці Луганській, тривають ворожі обстріли, тому там розведення сил і засобів сторін поки що не проводилося», - зазначив Олександр Мотузяник.


 
За минулу добу внаслідок бойових дій у зоні АТО жоден український військовий не загинув і не був поранений. Найбільш інтенсивні бойові дії відбувалися на Донецькому напрямку, де за добу бойовики 20 разів обстріляли українські позиції, у тому числі 9 – із міномета. Останні відбулися на ділянках фронту Зайцеве – Майорськ – Верхньоторецьке та  Кам’янка – Авдіївська промзона. Олександр Мотузяник наголосив, що бойовики систематично збільшують кількість обстрілів з важкого озброєння. «Зокрема, вчора по наших позиціях було випущено понад 120 мінометних снарядів. Легке озброєння ворог застосовує практично без обмежень», - зазначив він. На Світлодарській дузі відбулася одна перестрілка, у Троїцькому. У районі Донецького аеропорту було спокійно.

На Луганському напрямку вчора відбулося 10 обстрілів з боку бойовиків, у тому числі один із застосуванням 82-мм міномета. Незаконні збройні формування порушували  режим тиші у Станиці Луганській та Попаснянському районі. «Особливо інтенсивні перестрілки між силами АТО та противником відбулися між 19 та 22 годиною. Окупанти застосовували достатньо широкий спектр озброєнь, зокрема снайперські гвинтівки, зенітку та 82-мм міномет», - деталізував Олександр Мотузяник.

На Маріупольському напрямку більшість із 17 порушень режиму тиші відбулися на ділянці Павлопіль – Широкине. «Окупанти порушували режим тиші і вдень і вночі, при цьому двічі застосували 82-мм міномети, двічі – снайперів, 1 раз – бронетехніку. Також окупанти порушували режим тиші у Мар’їнці та Новотроїцькому», - зазначив Олександр Мотузяник. Він додав, що вчора загалом на всіх напрямках зафіксували роботу 6 безпілотників незаконних збройних формувань.

Речник Міноборони з питань АТО повідомив також, що у Луганській області затримали колишнього учасника незаконних збройних формувань. «У 2014 році затриманий вийшов на волю з колонії через умовно дострокове звільнення. Потім він поїхав до Донецька, де отримав автомат і став вартувати на ворожому блокпосту. Проте через проблеми з виплатою грошей, бойовик залишив лави НЗФ», - деталізував полковник Мотузяник.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі