Культура

У Житомирі вирішуватимуть, чи проводити концерт всесвітньовідомого піаніста і скільки на це треба коштів

3 October 2016, 11:35

У Житомирській філармонії 26 жовтня планують провести концерт всесвітньовідомого піаніста Любомира Мельника. Організацією заходу займається громадська організації «Культурна Опозиція».

Відповідний проект рішення виконкому опублікували на сайті Житомирської міськради 3 жовтня 2016 року

«Визначити громадську організацію «Культурна Опозиція» співорганізатором та одержувачем бюджетних коштів на реалізацію заходів, пов’язаних з організацією концерту. Зобов’язати управління культури міської ради укласти угоду з громадською організацією «Культурна Опозиція» про надання коштів міського бюджету та складання звітності про їх використання», – йдеться у документі.

При цьому, як розповіла у коментарі Житомир.info заступник начальника управління культури Житомирської міської ради Наталія Марчук, кошторис видатків представники ГО «культурна Опозиція» сформують і передадуть до мерії лише у тому випадку, якщо члени виконкому підтримають відповідний проект рішення.

«Ще нічого не вирішували (щодо виділення коштів, – ред.). Тому що коли буде прийняте рішення виконкому, якщо це все буде погоджено, тоді громадська організація «Культурна Опозиція» має надати нам кошторис видатків, які вони пропонують, і тільки після цього буде вирішено питання про виділення коштів. Голосування за проект рішення має бути в цю середу (5 жовтня, – ред.). Члени ж виконкому можуть відмовити громадській організації, можуть сказати, що нам такий концерт не потрібен, тоді громадська організація самостійно, без допомоги (міськради, – ред.) проводитиме його», – прокоментувала Марчук.

Довідково. Любомир Мельник (англ. Lubomyr Melnyk, нар. 22 грудня 1948 р.) – канадський композитор і піаніст українського походження. Мельник відомий «безперервною музикою», піанінною технікою, що базується на дуже швидких нотах й складних нотних послідовностях, що створюють «звукове полотно», зазвичай з використанням педалі сустейну для створення обертонів і резонансів.

Як повідомляв Житомир.info, близько півсотні житомирян 28 вересня відвідали презентацію нового роману «Забудь-річка» братів Капранових.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі