Культура

У Житомирі під час проведення Другої хореографічної асамблеї збираються відкрити пам'ятну дошку Наталії Скорульської

3 October 2016, 16:51

На черговому засіданні Житомирський виконком збирається дозволити організацію та проведення в обласній філармонії Всеукраїнської хореографічної асамблеї ім. Н. Скорульської та відкриття на будівлі філармонії меморіальної дошки Наталії Скорульської.

Проект рішення виконавчого комітету Житомирської місьради «Про проведення Всеукраїнської хореографічної асамблеї імені Н. Скорульської» 3 жовтня опублікований на сайті мерії.

Виконком збирається затвердити питання організації та проведення з 4 по 7 листопада 2016 року Всеукраїнської хореографічної асамблеї ім. Н. Скорульської в приміщенні комунального підприємства «Житомирська філармонія імені Святослава Ріхтера» Житомирської обласної ради, а саме:

- Відкритий Всеукраїнський фестиваль – конкурс хореографічного мистецтва імені Н. Скорульської;

- відкриття меморіальної дошки Наталії Скорульської на будівлі Житомирської філармонії імені Святослава Ріхтера (вул. Пушкінська, 26);

- майстер – класи ведучих педагогів – хореографів України;

- хореографічний форум для керівників колективів «Розвиток сучасної української хореографії. Фолк-модерн. Від теорії до практики»;

- виступ артистів балету Національної опери України з постановкою М.Скорульського «Лісова пісня»;

- виступ ансамблю сучасного танцю «Neodance» (м. Рівне) з сучасною балетною виставою «Учень Великого майстра».

Також виконавчий комітет збирається визначити  громадську організацію «Центр хореографічного мистецтва імені Н. Скорульської» співорганізатором та одержувачем бюджетних коштів на реалізацію заходів, пов’язаних із проведенням у Житомирі Другої Всеукраїнської хореографічної асамблеї імені Н. Скорульської, а управління культури міської ради зобов’язати укласти угоду з громадською організацією «Центр хореографічного мистецтва імені Н. Скорульської» про надання коштів міського бюджету та складання звітності про їх використання.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі з 4 по 7 листопада відбудеться «Відкрита Всеукраїнська Хореографічна Асамблея ім. Н.Скорульської - 2016», присвячена 70-річчю створення балету «Лісова Пісня» на муз. М. Скорульського і 145-річчю з Дня народження Лесі Українки, а також творчій діяльності уродженців Житомирської області - Михайла та Наталії Скорульських.1 липня 2016 року на сайті мерії опублікували проект рішення виконавчого комітету Житомирської міськради про надання згоди Громадській організації «Центр хореографічного мистецтва ім. Н. Скорульської» на встановлення меморіальної дошки, присвяченої пам’яті видатної балерини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі