Влада

На будівлі Житомирської філармонії може з’явитися меморіальна дошка

1 July 2016, 18:03

У Житомирі, на фасаді обласної філармонії ім. С. Ріхтера, може з’явитися дошка пам’яті видатної української балерини, балетмейстера з Житомира Наталії Скорульської.

Проект рішення виконавчого комітету Житомирської міськради «Про надання згоди Громадській організації «Центр хореографічного мистецтва ім. Н. Скорульської» на встановлення меморіальної дошки, присвяченої пам’яті Наталії Скорульської» 1 липня опублікували на сайті мерії.

«Розглянувши звернення Громадської організації «Центр хореографічного мистецтва ім. Н. Скорульської» щодо встановлення меморіальної дошки, присвяченої пам’яті заслуженої артистки України, видатної української балерини, балетмейстера Наталії Скорульської, на фасаді будівлі Комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія ім. С. Ріхтера» Житомирської обласної ради по вулиці Пушкінській, 26, враховуючи згоду Комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія ім. С. Ріхтера» Житомирської обласної ради на встановлення даної дошки (…) виконавчий комітет міської ради вирішив:

1. Надати згоду Громадській організації «Центр хореографічного мистецтва ім. Н. Скорульської» на встановлення меморіальної дошки, присвяченої пам’яті Наталії Скорульської, на фасаді будівлі Комунального підприємства «Житомирська обласна філармонія ім. С. Ріхтера» Житомирської обласної ради по вулиці Пушкінській, 26.

2. Громадській організації «Центр хореографічного мистецтва ім. Н. Скорульської» здійснити встановлення даної меморіальної дошки відповідно до вимог чинного законодавства України, державних стандартів, норм і правил.

3. Запропонувати Комунальному підприємству «Житомирська обласна філармонія ім. С. Ріхтера» Житомирської обласної ради взяти на баланс та утримання меморіальну дошку Наталії Скорульській», - йдеться в документі.

Слід зазначити, що у 2015 році в Житомирі на фасаді філармонії збиралися встановити меморіальну дошку Святославу Ріхтеру, принаймні, про такий намір в березні 2015-го повідомляв сайт ОДА. Однак на будівлі філармонії на сьогодні немає жодної пам’ятної дошки, а дошка Ріхтеру була встановлена ще в 2011 році - на фасаді Житомирської музичної школи №2, яка носить його ім’я.

Довідка:

Наталія Михайлівна Скорульська - українська артистка балету, балетмейстер, педагог, сценарист, заслужена артистка Української РСР (1951). Дочка українського композитора Михайла Скорульського, на честь якого названий провулок в центрі Житомира (за телецентром), та співачки Людмили Андрієнко. Народилася в Житомирі 7 листопада 1915 року, померла 6 серпня 1982-го. Похована на Байковому кладовищі в Києві разом з батьком М. А. Скорульським.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2015 року в Житомирі готувалися  до першої в історії Житомира Хореографічної асамблеї, присвяченої 100-річчю від Дня народження Наталії Скорульської, та відкритого обласного фестивалю танцювального мистецтва з премією імені Скорульської.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі