Місто

Чи вважають житомиряни патрульну поліцію по-справжньому новою. Опитування

3 October 2016, 17:05

Рік тому, на початку жовтня 2015, в Житомирі офіційно стартував набір у нову патрульну поліцію. На цю реформу по всій території України покладали величезні надії, а в день, коли набір розпочався до нашого міста приїжджав особисто міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«У перший день у нас подало більше всіх заявок Черкаси - 1630 заявок подано. Зараз з 9 ранку і на цей момент часу у вас практично 1200. Є шанс поставити рекорд. Рекорд - це якість поліцейських, які будуть працювати на вас. Служити і захищати. Сьогодні я бажаю тільки одного, щоб стара система, яка проголошувала «карати і кришувати», була змінена на нову систему - служити і захищати», - сказав тоді Арсен Аваков.

Рік тому думки житомирян різнились: одні покладали на нову поліцію великі сподівання, інші були впевнені, що патрульні мусили реальними справами заслужити довіру людей. Чи змінилась думка житомирян про нову патрульну поліцію та чи стала вона по-справжньому новою, ми поцікавилися у перехожих.

«В мене племінник новий патрульний. Він оптиміст і вірить, що все буде правильно. Я від цього далека трохи. Але сподіваємось, що все буде краще. Я допізна працюю і коли йду, то знаю, що можу звернутись в будь-яку хвилину», - вважає житомирянка Жанна.

«Приємно подивитись, жінки, гарна форма. Багато бачу їх на вокзалах, бо їжджу часто, буквально, кожний день. І порядку стало більше. Не знаю чому, їх нібито стало менше, а порядку стало більше», - каже житомирянин Георгій.

«Так, звичайно, я себе почуваю набагато безпечніше. Все добре в нашому місті. Їх видно, машини патрулюють місто. Все досить добре», - переконана житомирянка Вікторія.

«Не знаю чи безпечніше я себе відчуваю, але я сподіваюсь, що ці зміни щось нададуть нам нове. В принципі, я впевнена у нашій новій поліції і знаю, що якщо раптом в мене щось трапиться, то я можу звернутись до них. Вони, буквально, на кожному кроці. Скільки мені траплялось, що були такі ситуації, якісь непорозуміння. Я знаю, що одразу реагують. У нас в Житомирі це так», - каже житомирянка Наталія.

«Відверто кажучи, я працюю з сьомої ранку до десятої вечора і нечасто помічаю когось на вулиці, бо користуюсь таксі. Тому, мабуть, моя позиція нейтральна», - розповідає житомирянка Марина.

«Ну, новою вона не стала, тому що керівництво не поміняли. Але хлопці працюють добре. Я відчуваю себе комфортніше і затишніше в місті. Менше стало всякого бидла. По-моєму, все нормально, поки що», - каже житомирянин Андрій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі