Місто

Новонароджені у Житомирському перинатальному центрі трійнята набирають вагу та вже отримали імена

3 October 2016, 18:02

Багатодітна мама Жанна Іванова приймає вітання від представників влади і знайомить гостей зі своєю новонародженою трійнею.

«Андрій, Вадимко і там - Денис. Вони різні, вони не близнята, вони всі різні хлопчики», - розповідає мама трійні Жанна Іванова.

Хлопчики народилися семимісячними і не могли самостійно дихати. За тиждень у відділенні інтенсивної терапії вони почали набирати вагу. Наймолодшого Вадима невдовзі переведуть у палату до мами.

«Поки ситуація під контролем, у першого малюка динаміка значно краща по вентиляції, у другого малюка є невелика залежність від кисню в межах 30-40%. Якщо спробувати передбачити, то перша дитина швидше зніметься з вентиляції легень, швидше, ніж другий. Другий трошки затримається. Ситуація має розглядатися тільки в позитивному ключі», - розповідає завідуючий відділенням інтенсивної терапії новонароджених Сергій Лапоног.

«Будемо сподіватися, що ці діти через кілька тижнів-місяць звідси поїдуть у Городницьку зону, на свіже повітря», - каже головний лікар Житомирського обласного перинатального центру Юрій Вайстерг.

Представники влади подарували немовлятам найнеобхідніші речі, але із пологового будинку мама з малятами поїде у тісну сільську хату, де зараз мешкає її 11-місячний син Назар і четверо дорослих родичів.

«Перші потреби нам надають. Житлові умови у нас в Новограді, виходить, якщо ще з дітками приїду, то нас буде 9 чоловік в хаті, уявіть. На місяць найменше я ще тут, поки ми тут вагу наберемо з хлопчиками, то вже там нам щось придумають», - каже мама трійні Жанна Іванова.

«Будемо надалі їм допомагати речами і все, що необхідне буде для родини, будемо шукати і надавати. Новоград-Волинська райдержадміністрація теж відгукнулася на те, щоб допомагати, сьогодні їм вже готують матеріальну допомогу і фінансову в тому числі», - розповіла начальник управління сім'ї, молоді та спорту Житомирської ОДА Світлана Гресь.

Представники влади обіцяють поставити багатодітну родину у чергу на житло, але скільки часу сім’ї доведеться чекати на нове помешкання, казати не беруться.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі