Події

Школярка, яка у Новограді-Волинському зламала руку на фізкультурі, не отримала першу медичну допомогу, - ЗМІ

5 October 2016, 09:18

Без першої медичної допомоги залишилась учениця 2-го класу Новоград-Волинської школи на Житомирщині, яка травмувалася під час уроку фізкультури.

Вона зламала дві кістки, але медсестри на роботі в цей час не було, йдеться в сюжеті ТСН.

Дитина під час стрибка перечепилася та невдало впала. Вчитель одразу зрозумів, що це перелом.

«Я бачив, що в неї рука вигнулася. Моя перша допомога – прибрати дитину саме з того місця, де сталася травма», - розповів фізкультурник Юрій Ковальчук.

Зі спортивного залу травмовану школярку повели на другий поверх у кабінет медсестри. Але першу допомогу дитині нікому було надати, бо медсестра приходить на годину пізніше від початку занять у школі. 7-річна дівчинка з відкритим переломом і зміщенням обох кісток правого передпліччя протягом півгодини чекала на приїзд швидкої.

«Так не має бути. Медсестра повинна розпочинати свій робочий день разом із дітьми», - каже мама Анфіса Дмитренко. На її думку, завинив і фізрук. Адже ставив перед дітьми не за віком складні завдання, а потім змушував дитину з важкою травмою рухатися.

«Наскільки я знаю, дитина повинна лежати, щоб не піднімалася до приїзду швидкої», - твердить жінка.

Як повідомляв Житомир.info, 20 вересня у Новограді-Волинському, а 22 вересня – у Баранівському районі дві учениці початкових шкіл травмувалися у приміщенні навчальних закладів. В обох випадках тривають перевірки обставин. Діти знаходяться у лікарнях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі