Влада

Інвестора майбутнього індустріального парку в Житомирі можуть звільнити від податків на 5 років, - Сухомлин

5 October 2016, 11:03

4 жовтня Верховна Рада України попередньо ухвалила закон «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо розвитку вітчизняного виробництва шляхом стимулювання залучення інвестицій в реальний сектор економіки через індустріальні парки, що стосується зокрема й діяльності індустріального парку в Житомирі.

Про це 5 жовтня під час засідання виконкому повідомив Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«Учора Верховна Рада у першому читанні прийняла закон України про індустріальні парки. Та тема створення індустріального парку, яку ми дуже довго обговорювали – було багато противників, були й ті люди, котрі її підтримували. Зараз триває реєстрація нашого індустріального парку в Міністерстві економіки, 17 числа (жовтня, – ред.) буде міжвідомча комісія, яка буде виносити рішення про реєстрацію парку. Цей закон, якщо він буде підписаний і працюватиме, стане дійсно проривом. Тобто компанії, які будуть заходити в індустріальний парк, до п’яти років звільняються від податку на прибуток, ПДВ, якщо їхня продукція буде експортуватися, та від ПДВ на держобладнання. Це світова практика фактично вільних економічних зон, індустріальних парків. І це справді дасть серйозний поштовх для розвитку України, а ті міста, які першими отримають на своїй території індустріальні парки, матимуть додаткові переваги щодо залучення інвесторів», - сказав мер.

Нагадаємо, 28 грудня 2015 року депутати проголосували за дозвіл на розробку детального плану території для розміщення індустріального парку по Київському шосе. У грудні 2014 року перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин висловив думку, що житомирськідепутати-бізнесмени не голосують за індустріальний парк, тому що бояться конкуренції. У вересні 2014 році Сергій Сухомлин розповідав про те, що індустріальний парк в Житомирі планували створитина більш ніж 100 гектарах землі в районі аеропорту.

На сесії Житомирської міської ради в липні 2016 року, під час затвердження Концепції індустріального парку «SMOKOVKA», мер Сергій Сухомлин запропонував перейменувати його на «ZHYTOMYR-EAST» («ЖИТОМИР-СХІД»).

Як повідомляв Житомир.info, інвестиційним проектом індустріального парку «ZHYTOMYR-EAST» зацікавилася австрійська компанія, яка займається виготовленням теплоізолюючих матеріалів. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі