Влада

Генерал Муженко про демобілізацію «шостої хвилі»: Найпершими будуть звільнені кращі військовослужбовці

5 October 2016, 11:20

Начальник Генерального штабу України, генерал Віктор Муженко пояснив, хто з призовників шостої хвилі буде звільнений у першу чергу.

Про це Муженко написав на своїй сторінці у фейсбук 5 жовтня.

«Щодо демобілізації військовослужбовців 6-ї хвилі.

1. За рішенням командирів найпершими будуть звільнятися кращі військовослужбовці і ті, які мають складні сімейні обставини.

2. Всіх необхідно розрахувати у військовій частині. Фінансових ресурсів для цього достатньо.

3. З тих військових частин, які плануються в найближчий час до виконання завдань в АТО на ротаційній основі, військовослужбовці 6-ї хвилі мобілізації не повинні залучатися. Вони розраховуються і готуються до звільнення.

4. Всі військовослужбовці 6-ї хвилі мобілізації плануються бути звільненими до кінця жовтня», - уточнив головнокомандувач ЗСУ.

4 жовтня Віктор Муженко писав про початок чергового призову та запевняв, що строковики не будуть задіяні в зоні АТО.

«Сьогодні розпочато призив громадян України на строкову військову службу. У Збройні Сили України буде призвано 7 тисяч 908 чоловік. Бойовий досвід останніх років свідчить, що змішана система комплектування Збройних Сил є найбільш оптимальною для України в сучасних умовах. Деякі країни НАТО також повертаються до такої системи комплектування у зв’язку з існуючими воєнними загрозами і агресією, що демонструє Росія. Строковики не будуть задіяні для виконання завдань в зоні Антитерористичної операції. За умови якісної підготовки солдат-строковиків ми створимо відповідний ресурс для поповнення Збройних Сил військовослужбовцями-контрактниками і резервістами», - зазначив начальник Генштабу.

Нагадаємо, відповідно до розпорядження КМУ,  у жовтні-листопад цього року на строкову військову службу планують призвати 13908 громадян, з яких 616 – з Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, 26 вересня президент Петро Порошенко підписав указ про демобілізацію військовослужбовців «шостої хвилі».

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі