Суспільство

З 6 вересня на водоймах Житомирської області знову можна ловити раків

6 September 2016, 10:39

Відповідно до наказу управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області, до 5 вересня тривала заборона вилову раків.

З 6 вересня дозволяється вилов раків, - інформує прес-служба управління рибоохорони в Житомирській області.

«Вилов раків дозволено з 6 вересня 2016 року. Але любителям ловити раків слід пам’ятати основні правила «раколовства», а саме:

1) дозволяється ручне збирання раків, вилов їх раколовкою – «хапкою» з діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою – «розщепом» - не більше п’яти снастей на ловця;

2) одній особі дозволяється за одну добу перебування на водоймі загального користування виловити не більше 30 раків; 

3) мінімальний розмір виловленого рака повинен бути не менше ніж 10 см;

4) забороняється лов раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування», - повідомляє прес-служба.

За порушення цих правил наступає адміністративна відповідальність: у разі грубого порушення правил рибальства - штраф до 680 грн, в разі порушення правил рибальства - до 170 грн.

Крім цього, при перевищенні добової норми вилову раків на одну особу порушнику доведеться сплатити 25 грн 50 коп. за кожного незаконно виловленого рака.

Житомиррибоохорона просить громадян, які стали свідком правопорушення на водоймах, повідомляти про такі факти за телефоном «гарячої лінії» (0412) 27-57-81.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області з 15 липня по 5 вересня діяла заборона на вилов раків у зв’язку з другою линькою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі