Місто

У житомирському університеті 6 обдарованих студентів отримали іменні стипендії

11 October 2016, 13:09

У Житомирському державному університеті імені Івана Франка 10 жовтня вдесяте вручили іменні стипендії обдарованим студентам інституту філології та журналістики. Цього року голова обласної ради Володимир Ширма разом із фундаторами іменних стипендій Володимиром Дебоєм, Лесею Дорош-Мірошниковою, Зоєю Васильєвою та Ольгою Сердюковою нагородили шістьох талановитих студентів-відмінників.

Про це повідомляють на сайті Житомирської обласної ради.

«Зокрема, за глибокі та ґрунтовні знання українського літературного процесу стипендію ім. О. Ольжича отримали Анна Ковальчук та Віра Смоляр, стипендією ім. М. Никончука за особливі успіхи у вивченні сучасної української діалектології нагороджено Оксану Зубрейчук, стипендію ім. В. Остапчука отримала Лілія Мельник за глибокі та ґрунтовні знання дисциплін видавничого та журналістського циклу, а іменні грошові допомоги за найкращі успіхи в процесі вивчення слов’янських мов і літератур, а також за професійне використання набутих знань із філології на практиці отримали Оксана Жакун та Ілона Логунова відповідно», – йдеться у повідомленні.

Вітаючи талановитих молодих людей голова обласної ради Володимир Ширма сказав: «Я вважаю, що для кожного студента потрібна мотивація, аби він найкраще зміг проявити себе та розвинути свої здібності. І сьогодні таким заохоченням для студентів ЖДУ ім. І. Франка є іменна стипендія. Сподіваюся, що кожен рік кількість стипендіатів буде збільшуватися, а ми матимемо все більше талановитих і обдарованих молодих людей».

Своєю чергою керівництво університету за багаторічну меценатську підтримку обдарованої молоді інституту філології та журналістики вручило подяки усім фундаторам стипендій.

У коментарі Житомир.info керівник прес-центру ЖДУ ім. І. Франка Олена Свінціцька розповіла, що розмір іменних стипендій цьогоріч перевищує 1 тис. грн.

«Ясна річ, до конвертів ніхто не заглядав, але сума точно більша ніж тисяча гривень. Сто відсотків можу сказати, що стипендія від облради становить 1300 грн і вона виплачується щомісяця до кінця навчального року. Інші стипендії є одноразовими, їх розмір – у межах 1500-2000 грн», – уточнила вона.

Зауважимо, ці стипендії започатковані у 2007 році та призначаються рішенням дирекції Інституту на основі подання кандидатур студентів відповідними кафедрами за участі фундаторів. За 10 років стипендіатами стали більше півсотні студентів вищого навчального закладу.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році екс-мер Житомира Володимир Дебой нагородив іменною стипендією студентку, яка працювала у його партійній газеті.

Фото з сайтів Житомирської облради та ЖДУ ім. І. Франка.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі