Влада

Уряд чекає ухвалення Радою змін до «закон Савченко», Гройсман закликає віддати належне «звичайному оперу»

11 October 2016, 17:19

Уряд розраховує на ухвалення Верховною Радою України законопроекту, що дозволить урегулювати проблему масового звільнення злочинців за так званим «законом Савченко», наступного тижня.

Про це прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявив 11 жовтня під час засідання Ради регіонального розвитку за участі президента Петра Порошенка – повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

«Уряд розробив Закон і вніс його в Парламент. Ми будемо розраховувати, що на наступному тижні його Парламент ухвалить для того, щоб зупинити ці злочинні речі по відношенню до українського народу», - заявив Володимир Гройсман.

Водночас, за його словами, всередині країни треба будувати ефективні механізми, що дозволять наводити порядок на вулицях, запобігати правопорушенням, що несуть загрозу життю і здоров'ю громадян. Прем’єр-міністр зауважив, що за останнім рішенням Ради національної безпеки і оборони України, Уряд вніс в Парламент рішення щодо змін Державного бюджету, де регулюється питання у тому числі щодо збільшення фінансування карного розшуку, «єдиної структури, що залишилася і має займатися серйозно боротьбою із бандитизмом».

«Давайте віддамо все найбільш належне звичайному оперу, щоб уся нечисть і негідники поверталися туди, звідки вони прийшли», - закликав Володимир Гройсман мерів та голів адміністрацій.

Нагадаємо, 5 жовтня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв, що Уряд схвалив зміни до «закону Савченко», напрацьовані Міністерством юстиції. Зміни передбачають зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі тільки тим особам, які не є рецидивістами і не вчиняли тяжких або особливо тяжких злочинів.

«Вбивці, ґвалтівники та інші злочинці, засуджені по тяжким статтям Кримінального кодексу, не повинні мати жодної поблажливості», – наголошував Аваков.

 

Фото з фейсбуку Авакова

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі