Події

Житомирські правоохоронці розповіли подробиці обшуків по факту розтрати майна Міноборони

11 October 2016, 18:29

Увечері 10 жовтня військовою прокуратурою Житомирського гарнізону спільно із співробітниками відділу спеціальної поліції ГУНП в Житомирській області в ході досудового розслідування кримінального провадження задокументовано факт розтрати державного майна. Під час обшуків на території державного підприємства, яке підпорядковується Міністерству оборони України і знаходиться на проспекті Незалежності в Житомирі, було зафіксовано отримання зловмисниками першої частини грошей за металеві конструкції, на які був розібраний ангар, який намагались реалізувати керівники цього підприємства. У головному управлінні Нацполіції розповідають, слідство розпочате ще місяць тому.

«У ході досудового розслідування встановлено, що службовими особами державного підприємства Міністерства оборони України без відповідного погодження органами управління майном МО було списано металевий ангар загальною площею близько 1500 кв. м. У подальшому, оцінивши його в 1 100 000 грн, вказані особи прийняли рішення про подальший продаж цього металевого ангару. 10 жовтня 2016 року в місті Житомирі співробітниками поліції спільно з військовою прокуратурою був задокументований факт отримання ними грошей в сумі 20 тисяч доларів. Ці гроші вилучені», – зазначив заступник начальника головного управління Нацполіції в Житомирській області – начальник кримінальної поліції Валерій Бондар.

Він розповів, що гроші тепер є речовими доказами у справі.

«Був проведений ряд оперативних заходів. У ході проведення цих оперативних заходів було задокументовано факт отримання ними першого траншу грошей. Ці гроші – речовий доказ, який буде фігурувати в кримінальному провадженні», – сказав Валерій Бондар.

Під час обшуку також було вилучено документи, які зараз опрацьовують слідчі. За словами правоохоронців, ці папери також можуть бути доказом скоєння злочину держслужбовцями.

«Паралельно з вилученням грошей було проведено низку санкціонованих обшуків на території та у службових приміщеннях державних підприємств Міністерства оборони України по області та в місті Житомирі, де під час обшуків було вилучено службову документацію, комп'ютери, фінансово-господарську документацію та інші речі, які можуть свідчити про протиправну діяльність державних службовців. Також був затриманий вантажний автомобіль з частиною металевих конструкцій ангару, який, власне, і намагалась реалізувати дана група осіб», – розповів Валерій Бондар.

Відповідно до Кримінального кодексу України, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені за попередньою змовою групою осіб, караються обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі