Події

У поліції розповіли, де блукали житомирські школярки і що змусило їх вийти на зв'язок

12 October 2016, 13:07

17-річна та 14-річна житомирянки, які разом пішли з власних домівок ще 1 жовтня, увечері 10 жовтня повернулися до батьків.

Про це Житомир.info повідомили у відділі комунікацій головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Увесь цей час дівчата мандрували Київщиною.

«Про зникнення своїх доньок до поліції повідомили їх батьки. Дівчата дружили між собою, отже їх одночасна відсутність ні в кого не лишила сумнівів, що обидві подалися з домівок разом. Мобільні телефони подружок не відповідали.

Зі слів т.в.о. начальника відділу управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини Наталії Гончарук, на розшук неповнолітніх було зорієнтовано усі підрозділи житомирської поліції. Згодом, коли стало зрозуміло, що дівчата уже можуть бути за межами області, про їх розшук було сповіщено й колег із сусідніх регіонів. До цієї роботи було залучено й громадськість.

За кілька днів поліцейські отримали інформацію, що схожих на розшукуваних дівчат бачили у м. Києві. Утім, знайти та ідентифікувати їх у місті-мільйоннику не вдавалося.

10 жовтня до поліції зателефонувала мама однієї з них і схвильовано повідомила, що її донька вийшла на зв'язок. Вона повідомила, що разом з подружкою знаходяться у м. Біла Церква Київської області. Увечері того ж дня обох мандрівниць було повернуто додому. Уже наступного дня під час спілкування з правоохоронцями школярки розповіли про свої пригоди.

«Вочевидь, причиною залишення домівок стала суперечка однієї з дівчат зі своїми рідними. Тож вона пожалілася на непорозуміння з батьками своїй подружці і запропонувала їй спільну подорож у самостійне життя. Дорогою одна з них заклала у ломбард свій мобільний телефон і на виручені гроші обидві вирішили прямувати до столиці, куди врешті дісталися автостопом», - розповідає Наталія Гончарук.

Усім зустрічним громадянам розповідали, що подорожують Україною з мінімальною кількістю грошей у кишені. Небайдужі кияни допомагали подружкам і, за словами мандрівниць, не цікавились їх віком. Урешті, школярки тим самим автостопом опинилися у м. Білій Церкві, де познайомилися з молодими людьми, які знайшли дівчатам місце тимчасового проживання. Так пройшли ще кілька днів, аж поки одна з подружок не захворіла. Власне, застуда і змусила дівчинку зателефонувати батькам і разом з другою втікачкою таки повернутися до батьків», - поінформувала поліція.

Правоохоронці закликають батьків не бути байдужими до проблем дітей, адже підлітковий максималізм – явище непередбачуване, і найменше непорозуміння з найріднішими людьми може спровокувати гіркі вчинки.

Як повідомляв Житомир.info, дівчата пішли з дому 1 жовтня, а 10 жовтня в поліції повідомили про їхнє повернення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі