Культура

Представники делегацій з Ізраїлю та США відвідали у Житомирі фестиваль польської культури

17 October 2016, 12:19

У приміщенні Житомирської обласної філармонії імені Святослава Ріхтера 15 жовтня відбувся Міжнародний фестиваль польської культури «Веселка Полісся». Захід пройшов у рамках відзначення ІХ Днів польської культури. Організаторами фестивалю виступили Житомирська обласна спілка поляків України.

Про це повідомляють на сайті Житомирської міської ради.

«Серед запрошених: представники влади, Сенату та Дипломатичного Корпусу Республіки Польщі, делегації з партнерських міст Плоцьк і Битом (Республіка Польща), голови польських громадських організацій і представники національних меншин Житомирщини. Фестиваль відвідали делегації з США, Ізраїлю, а також міст України: Києва, Львова, Вінниці, Хмельницького, Коростишева, Бердичева, Романова та ін. Святковий концерт глядачам дарували гості фестивалю «Веселка Полісся» Дженнівер Глієр (США), ансамбль пісні і танцю «Шльонськ» (Польща), а також колективи Житомирщини, такі, як: «Дзвонечки», «Короліски», «Кольорові пташки», «Лілея» та багато інших», – йдеться у повідомленні.

Культурно-мистецькі заходи з нагоди ІХ Днів польської культури відбулися 13-16 жовтня 2016 року. Житомир відвідали делегації з міст-побратимів Плоцьк і Битом (Республіка Польща).

Довідково. Фестиваль «Веселка Полісся» був започаткований у 1991 році за ініціативи житомирського поета, журналіста й громадського діяча Валентина Грабовського та першого голови спілки поляків України Станіслава Шалацького. І це вже 22-й фестиваль, на якому кращі мистецькі колективи збираються в Житомирі, аби продовжувати й розвивати культурні традиції польської громади.

Фото прес-служби Житомирської міської ради

Як повідомляв Житомир.info, на території підприємства «Кромберг енд Шуберт» 14 жовтня відбувся українсько-польський бізнес-форум. Його учасниками стали близько сотні підприємців і представників влади, зокрема Польщу представили 30 делегатів.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі