Влада

У Житомирі відбувся українсько-польський бізнес-форум

14 October 2016, 14:23

У Житомирі на території підприємства «Кромберг енд Шуберт» 14 жовтня відбувся українсько-польський бізнес-форум. Його учасниками стали близько сотні підприємців і представників влади, зокрема Польщу представили 30 делегатів.

«На Житомирщині проживає велика польська діаспора - це близько 49 тисяч населення. Сьогодні Польща є одним із найбільших зовнішньоекономічних парнерів Житомирської області: займає перше місце серед партнерів за обсягами торговельних операцій і шосте місце у сфері інвестиційного співробітництва. Але я маю велике сподівання, що спільними зусиллями шосте місце у сфері інвестиційного співробітництва з часом переросте так само в перше місце. 35 підприємств області утворені за участю польських інвесторів. Ми підписали 12 угод про співпрацю між районами області та польськими повітами, а також дві угоди - між областю та воєводствами. Ми співпрацюємо з Польщею та переймаємо досвід у втіленні найголовнішої реформи нашої країни - децентралізації», - зазначив т.в.о. голови Житомирської ОДА Ігор Гундич на початку заходу.
 
Міський голова Сергій Сухомлин зі свого боку уточнив, що завдяки польському досвіду впровадження реформи децентралізації, який переймає наша область, вдається краще зацікавлювати інвесторів.
 
«За останні півтора-два роки суттєво зріс інтерес до Житомирського регіону. Рік тому ми почали проект зі створення індустріального парку у місті Житомирі. Зараз працюємо над тим, аби офіційно його зареєструвати. Індустріальний парк - це можливість для інвестора легко ввійти до міста Житомира. Буквально десять днів тому Верховна Рада України прийняла законопроект про індустріальні парки. Оскільки Житомир одним із перших міст України матиме індрустріальний парк, то ми маємо всі шанси залучити інвесторів. Наразі ми ведемо переговори з близько 7 європейських компаній про входження у цей індустріальний парк».
 
Крім того, на початку вересня Житомирський міський голова підписав угоду про встановлення партнерських стосунків з польським містом Битом. 
 
Заступник Президента міста Битом Андржей Панек під час форуму зауважив, що таким чином співпраця між нашими містами зможе розвиватися стрімкіше.
 
Окремо керівники міста Житомира й області - Сергій Сухомлин та Ігор Гундич - відзначили підприємство «Кромберг енд Шуберт», де цього разу відбувався бізнес-форум.
 
«Цей завод є конкретним прикладом роботи інвесторів на Житомирщині», - сказав Ігор Гундич.
 
Так, підприємство «Кромберг енд Шуберт» працює в Житомирі близько року. Штат його працівників уже становить 1836 осіб. 
 
Саме на підготовці фахових кадрів і акцентує фінансовий директор підприємства Олександр Шаварський, розповідаючи про основні стратегії його розвитку.
 
«Коли ми проводимо будь-які бізнес-форуми важливо людей переконати, що справді в Україну варто інвестувати. Ми дуже тішимся, що організатори обрали саме наше підприємство, де ми можемо показати так звані «success-story», тобто історії успіху. Наразі ми інвестували в цей завод уже 20 млн євро. Власне інвестиції - то справа для нас другорядна. Значно важливішим для нас є те, що це підприємство за рік фактично з нуля змогло набрати, вивчити та інтегрувати виробництво майже 2 тисячі людей при середній заробітній платі 8-9 тис. грн», - пояснив Шаварський.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі