Події

Нападники в Житомирі обікрали ізраїльтянина, а коли той почав чинити опір – тяжко побили, - начальник кримінальної поліції

17 October 2016, 13:00

 У Житомирі затримали чотирьох осіб, причетних до нападу та побиття громадянина Ізраїлю, рабина Менделя Дойча. Затримані двоє чоловіків віком 21 і 40 років та двоє неповнолітніх дівчат, попередньо - ромської національності. Нині у Головному управлінні Національної Поліції в Житомирській області з’ясовують деталі скоєння злочину.

У ході слідчих дій правоохоронці вже з'ясували, що дане злодіяння було скоєне не на підставі національної ворожнечі, а заради наживи, - розповіли журналістам на брифінгу в ГУ Нацполіції в Житомирської області 17 жовтня.

«Попередньо встановлено, що вони випадково зустріли потерпілого на залізничному вокзалі, і після нетривалого спілкування між ними виникла суперечка, яка згодом завершилась жорстоким побиттям іноземця. У чоловіка нападники відібрали мобільний телефон та значну частину грошей. Чоловік дав опір, адже чоловік у 63 роки - це не 83 роки, тому вони зрозуміли, що є опір, і їм довелося наносити вже тілесні пошкодження, які на сьогоднішній день кваліфіковані як тяжкі. Тут одна причина скоєння цього злочину - це нажива. Підозрюваним відповідно до українського законодавства загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі, викрадений телефон був зданий підозрюваними у ломбард і на даний момент вилучений як речовий доказ. Тривають інші розшуково-слідчі дії для встановлення всіх обставин події», - каже заступник начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області – начальник кримінальної поліції Валерій Бондар.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 8 жовтня 2016 року біля вокзалу у Житомирі знайшли побитого непритомного чоловіка, який виявився рабином з Ізраїлю. Поліція кваліфікувала злочин за п.4 ст.187 КК України – розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень. Покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 15 років. Підозрюваних у розбійному нападі на рабина затримали, у постраждалого 63-річного Менделя Дойча діагностували складну черепно-мозкову травму, йому було зроблено декілька операцій у Житомирі та Києві, а потім терміново спецрейсом відправлено до Ізраїлю, де зробили ще одну операцію.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі