Місто

Реконструкція тротуарів у Житомирі: коли завершиться – невідомо, підрядника можуть оштрафувати і оголосити новий тендер

18 October 2016, 18:11

Будівельній компанії, яка займається реконструкцією тротуарів у центрі Житомира загрожують штрафні санкції за порушення термінів виконання робіт.

Про це під час щотижневого брифінгу журналістам розповів мер міста Сергій Сухомлин.

За словами міського голови підрядна організація зверталась до влади з проханням надати дозволи на подальше зняття асфальту, але у міській раді такої згоди не дали.

«Було заявлено про те, що протягом тижня вони всі розриті тротуари закривають, але ці обіцянки на даний момент не виконані. Минулого понеділка вони просили дати дозвіл на розриття наступних ділянок тротуарів із огляду на те, що їм необхідно увійти в графік і так далі. У нас умова була, що поки ви не закінчите те, що розрили, нове ви не починаєте. Ось тому після цього вони сказали, що за тиждень вони це зроблять. Свої обіцянки вони не виконали», – сказав мер Житомира.

За словами міського голови, в будівельників ще повно роботи попереду. Але поки вони не закриють новою плиткою ті ділянки, з яких вже знято асфальтне покриття, свою згоду на подальше розриття тротуарів у муніципалітеті не даватимуть.

«Роботи можна проводити і при нульовій температурі, і навіть при невеликому морозі, за умови, що немає активних опадів. Тому роботи будуть проводитися до того моменту, поки дозволятимуть погодні умови. Далі вони будуть припинені і вже, якщо не встигне підрядник зробити цей обсяг робіт у цьому році, то вони будуть продовжені навесні. Але тоді у нас вже буде час, щоб приймати рішення, оголошувати новий тендер на залишок і, в принципі, це нормальний варіант. Я думаю, що, можливо, більше компаній все-таки проявлять інтерес до цього і більше компаній вийдуть на цей тендер», – вважає міський голова.

За порушення умов договору на виконання робіт на будівельну компанію можуть накласти штрафні санкції. Але найголовніше, за словами мера, – це отримати якісну реконструкцію тротуарів.

«Щодо порушення якості, я думаю, що в даному випадку для нас цікава не грошова компенсація, а нас цікавить все-таки якість і переробка тих робіт, які виконані неякісно. Це буде фактично те саме фінансове покарання для підрядника, тому що він буде витрачати і фінансовий ресурс, і зарплату, і роботу техніки на перероблення. Нам треба не заробити грошей на цьому проекті, а якісно виконати цей проект. За порушення термінів за договором передбачені фінансові санкції, зараз я вам не можу сказати, в якому розмірі, але їх треба буде застосовувати, тут ніяких проблем немає», – розповідає Сергій Сухомлин.

Коли остаточно завершиться реконструкція тротуарів у центрі, у міській раді прогнозувати не беруться, але запевняють: акти виконаних робіт будуть підписані лише у випадку справді якісного ремонту.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі