Влада

Житомирський район посів перше місце за оцінкою результативності діяльності РДА та міськвиконкомів

19 October 2016, 12:17

Облдержадміністрація оприлюднила результати моніторингу та оцінки результативності діяльності райдержадміністрацій та виконкомів рад міст обласного значення Житомирської області за січень-червень 2016 року. За показниками оцінки, наведеними у додатку 1 до доручення голови облдержадміністрації від 24.02.2016 №0931/42/2-16, перше місце посів Житомирський район. Друге місце в рейтингу у Новоград-Волинського району, третє – у м. Малин.

Для порівняння, за результатами оцінки за аналогічний період 2015 року район був на 14 місці, а в 2014 – на 21.

Житомирський район увійшов до п’ятірки лідерів за напрямами «Розвиток інфраструктури» (1 місце), «Інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця» (2), «Ефективність ринку праці» (3), «Фінансова самодостатність» (4). 9 місце район зайняв за напрямком «Економічна ефективність».

Усього оцінювалося 22 показники, що характеризують ситуацію у соціально-економічному розвитку районів та міст обласного значення за 5 напрямами (економічна ефективність, інвестиційний розвиток та зовнішньоекономічна співпраця, фінансова самодостатність, ефективність ринку праці, розвиток інфраструктури). Перше місце Житомирського району забезпечено тим, що за 9 показниками він зайняв з 1 по 5  місце, за 4 показниками - 6-9 місця.

Показники економічної ефективності, інвестиційного розвитку та зовнішньоекономічної співпраці, ефективності ринку праці, розвитку інфраструктури оцінювалися Головним управлінням статистики (за виключенням темпів зростання/ зменшення зареєстрованих безробітних, співвідношення чисельності безробітних до кількості вакансій, ефективності діяльності робочих груп з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення, яка оцінювалася спеціалістами департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації). Департаментом фінансів ОДА опрацьовувалися показники фінансової самодостатності. Головним управлінням ДФС у Житомирській області оцінювалися темпи зростання/ зменшення податкового боргу за грошовими зобов’язаннями платників податків, а департамент містобудування, архітектури, будівництва та ЖКГ ОДА провів оцінку стану відновлювальної енергетики та енергоефективності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі