Суспільство

Агрофірма в Житомирській області заявляє, що не причетна до забруднення річки Случ

19 October 2016, 16:44

Товариство з обмеженою відповідальністю «Полонне-Агро», розташоване в смт Миропіль Романівського району Житомирської області, вважає «недостовірною та перекрученою» інформацію, викладену в публікації Житомир.info від 5 жовтня 2016 року «У річці Случ в Житомирській області знову гине риба, проби води відправили в інститут колоїдної хімії».

У даному матеріалі з прямим посиланням на публікацію інтернет-сайту місто Баранівка був розміщений коментар державного інспектора з навколишнього та природного середовища Житомирської області Сергія Федорчука про те, що масова загибель риби у річці Случ могла стати результатом забруднення води чотирма підприємствами, не виключено - «Полонне-Агро», «яке кропить біля самої річки агрохімікатами».

Незважаючи на запевнення Сергія Федорчука про те, що «це все не ствердження, а лише припущення», підприємство «Полонне-Агро» вимагає від Житомир.info спростувати розміщену інформацію на підставі ряду аргументів.

Зокрема, підприємство заявляє, що:

  • найближче поле, обробіток якого здійснює ТОВ «Полонне-Агро», знаходиться на відстані більш ніж один кілометр від річки Случ.
  • засоби захисту рослин, які використовує в своїй діяльності ТОВ «Полонне-Агро», є офіційними, сертифікованими, та дозволеними у використанні на території України.
  • засоби захисту рослин, які використовує в своїй діяльності ТОВ «Полонне-Агро», відповідно до висновків контролюючих органів в даній галузі, є такими, що не можуть зашкодити навколишньому природному середовищу.

Повний текст заяви ТОВ «Полонне-Агро»:

Як повідомляв Житомир.info, на початку жовтня 2016 року в районі села Глибочок Баранівського району Житомирської області люди помітили масову загибель риби вгору по течії річки Случ. Інформацію про забруднення річки Случ на своїй сторінці у Facebook 5 жовтня опублікувала й держадміністрація сусіднього Новоград-Волинського району, зазначивши, що голова Новоград-Волинської РДА Володимир Михнюк «видав розпорядження та замовив в інституті колоїдної хімії та ім. А.В. Думанського НАН України розширений аналіз проб води в р. Случ на межі з Баранівським районом з метою з’ясування екологічного стану ріки».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі