Події

У єгеря-корупціонера з Житомирської області конфіскують майже 4 мільйона гривень, зароблених на продажу деревини

21 October 2016, 12:36

Завдяки принциповій позиції прокуратури Житомирщини судом за корупційні дії  притягнуто до відповідальності посадовця та прийнято рішення про конфіскацію майже 4 млн грн неправомірно одержаного ним доходу.

Про це 20 жовтня Житомир.info повідомила прес-службапрокуратури Житомирської області.

«Апеляційною інстанцією залишено у силі рішення щодо визнання винним єгеря державного лісогосподарського підприємства у скоєнні корупційного правопорушення, розгляд якого у суді забезпечено органами прокуратури. Таким чином, посадовця притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст.172-4 КУпАП, накладено штраф на суму 5 100 грн із конфіскацією одержаного ним від підприємницької діяльності доходу на суму 3,9 млн грн», - інформує прокуратура.

Прес-служба нагадує, що чоловік, обійнявши посаду єгеря державного підприємства з березня 2011 року (із 2007 року зареєстрований як підприємець), продовжив займатися підприємницькою діяльністю, пов’язаною із лісопильним виробництвом, посередництвом у торгівлі деревиною, оптовою торгівлею деревини та будівельних матеріалів, у тому числі і за кордон. 

Протягом другого півріччя 2015 та 1 кварталу поточного року, за інформацією фіскальної служби, від підприємницької діяльності посадовець одержав понад 3 975 600 грн доходу, - наголошує прокуратура.

«Такими діями службова особа державної лісової охорони порушила вимоги п. 1 ч. 1 ст. 25 Закону України «Про запобігання корупції». Позицію прокуратурою області враховано апеляційним судом Житомирської області та рішення першої інстанції залишено у силі», - інформує прес-служба прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, єгер держпідприємства 6 років «піднімав» власний бізнес та заробив мільйони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі