Влада

Суддю Коростенського суду на чотири місяці відсторонили від посади і відправили підвищувати кваліфікацію

25 October 2016, 15:40

На засіданні колегії Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що відбулося 24 жовтня 2016 року, вирішувалося питання про притягнення суддів до дисциплінарної відповідальності, зокрема – застосування дисциплінарного стягнення до судді Коростенського міськрайонного суду.

Про це повідомляє сайт ВККС.

«Комісія застосувала до судді Коростенського міськрайонного суду Житомирської області Снігір Віти Михайлівни дисциплінарне стягнення у виді подання про тимчасове (на чотири місяці) відсторонення від здійснення правосуддя – з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді. Снігір В.М. буде направлена до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді», - йдеться у повідомленні.

На засіданні також було прийняте рішення про припинення дисциплінарної справи стосовно Філатова Костянтина Борисовича, який обіймав посаду судді Центрально-Міського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області, та відкладено розгляд питання про притягнення до дисциплінарної відповідальності стосовно 13 суддів, в тому числі – Колупаєва Валерія Вікторовича, судді Корольовського районного суду міста Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 22 вересня Верховна Рада звільнила десять суддів з судів Житомирської області, а 25 вересня президент Петро Порошенко підписав указ про призначення 5 суддів у Житомирській області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі