Економіка

У Житомирській області на депозитних рахунках місцевих бюджетів зберігається більше 350 млн грн, – президент України

27 October 2016, 16:51

Збільшення у січні 2017 року мінімальної заробітної плати до 3200 грн призведене до зростання відрахувань податку на доходи фізичних осіб, за рахунок якого наповнюються місцеві бюджети. Прогнозують, що розмір цих відрахувань становите 7,7 млрд грн. При цьому на депозитних рахунках місцевих бюджетів Житомирщини наразі зберігається більше 350 млн грн.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко 27 жовтня у Житомирі.

«Після того, як ми порадилися на Нацраді реформ, вчора було оголошено ще надзвичайно важливе рішення: з першого січня 2017 року вдвічі підвищити мінімальну заробітну плату. Для чого це робиться? Дві мети. Перша – це боротьба з бідністю. Бо ні війна, коли ми втрачаємо 5% ВВП на Збройні Сили, ні інвестиційні проекти… Всі побачили, як за останні півтора року змінилося дорожнє будівництво. Раніше це було лише на заході України. А в Житомирі ми трасу на Бердичів будуємо, а Коростень і Новоград-Волинський почали будувати? І це лише початок. Бо після прийняття закону про дорожній фонд, значна частина коштів залишається в розпорядженні області на місцеві дороги. Бо як ви пам’ятаєте, людей найбільше турбують бідність і дороги, крім війни і миру. Ми відв’язали мінімальну зарплату від прожиткового мінімуму. Зарплата не має бути меншою прожиткового мінімуму, але ніхто не забороняє, щоб вона була набагато більшою. Ми кажемо: «пособіє» буде залишатися таким самим – 1450 грн. А людина, якщо вона працює повний робочий день протягом тижня, буде заробляти 3200 грн. І буде різниця. Чотири мільйони українців, які працюють, мають зараз зарплату меншу 1,5 тис. грн. Бізнесу знизили податкове навантаження на заробітну плату: раніше вони платили 43%, зараз – 20%. З 1 грудня на 10% буде підвищено пенсію. А мінімальна зарплата, знаєте, який податком оподатковується? Податком на доходи фізичних осіб. А ПДФО знаєте куди йде? В місцеві бюджети. Знаєте, скільки місцеві бюджети лише від цього рішення отримають? 7,7 млрд грн. Я подивився, у нас на сьогоднішній день на рахунках, на депозитних, місцевих бюджетів лише житомирська громада зберігає більше 350 млн грн», – пояснив президент.

Як повідомляв Житомир.info, 27 жовтня у Житомирі президент України Петро Порошенко представив нового голову ОДА Ігоря Гундича.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі