Економіка

Яку зарплату пропонують роботодавці Житомирської області потенційним працівникам

28 October 2016, 10:00

 Середня заробітна плата на Житомирщині за підсумками вересня – одна з найнижчих в Україні: 4216 грн.

Яким фахівцям роботодавці області готові нині платити достойну винагороду за їхні знання, вміння, досвід й застосування цього надбання в роботі, 28 жовтня Житомир.info розповіли в  Житомирській обласній службі зайнятості.

«Станом на 20 жовтня в базі даних центрів зайнятості налічувалось 2589 вакансій, половина з яких (1288) – із пропонованою зарплатою до 2000 грн. Пропозицій роботи, де місячний заробіток складатиме більше, ніж середньообласний рівень зарплати, всього 90. Максимальна сума номінальної платні сягає 70 тис. грн. Саме стільки обіцяє одне з житомирських підприємств комерційному директору, вимоги до якого – відповідні: вільне володіння спеціальним програмним забезпеченням та трьома іноземними мовами.

Пропоноване матеріальне забезпечення у решти вакансій не перевищує 10 тис. грн. Таку суму коштів зможуть отримувати головний бухгалтер у Чуднові, головні інженери у Житомирі й Коростені та токар-розточувальник у Житомирському районі. Трохи менше (7-8 тис. грн) можуть заробити кваліфіковані фахівці робітничих професій – газорізальник, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах, токар, фрезерувальник, машиніст екскаватора, водії-експедитори, шеф-кухар. Для спеціалістів з вищою освітою – лише дві пропозиції з таким рівнем зарплати: для інженера-енергетика й інженера-конструктора.

Важливо, що роботу з гідною зарплатою можна знайти не лише у великих промислово розвинених містах області. Не зважаючи на те, що 40% вакансій з високою оплатою праці зареєстровано саме у Житомирському міському центрі зайнятості, привабливі варіанти працевлаштування зустрічаються ще в 4 міських і 7 районних центрах. Причому більшість таких пропозицій якраз для майстрів робітничої справи», - повідомляє відділ  інформаційної роботи обласної служби зайнятості.

Від 4 до 6 тисяч гривень на місяць оцінюють роботу арматурника, акумуляторника, верстатника деревообробних верстатів, майстра з ремонту технологічного устаткування, електромонтера, оператора лазерної установки з програмним керуванням, машиніста різного профілю, електрогазозварника, слюсаря-ремонтника, токаря, фрезерувальника, кухаря, бармена, швачки і навіть комірника та підсобного працівника.

Такого рівня заробіток серед спеціалістів пропонується головним бухгалтерам, спеціалістам інженерного напряму, керівникам середньої ланки та ще дизайнеру-конструктору. Загалом серед вакансій, де заявлений рівень оплати праці вище середнього, лише п’ята частина – для високоосвічених шукачів роботи.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2016 року у Житомирській області на одне вільне робоче місце претендували 7 безробітних. Уряд хоче у 2017 році вдвічі підвищити мінімальну зарплату – до 3200 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі