Економіка

У Житомирській області надходження ПДФО за 9 місяців перевищили минулорічний показник на півмільйона гривень

28 October 2016, 13:24

У Житомирській області надходження податку на доходи фізичних осіб за 9 місяців 2016 року склало 1 мільярд 424,6 мільйона гривень, що перевищує аналогічний показник минулого року на півмільйона гривень.

Про це говорили на колегії департаменту фінансів – інформує прес-служба облдержадміністрації.

«Під час розгляду результатів роботи фінансових організацій області директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ганна Ємченко наголосила на тому, що головним джерелом доходів місцевих бюджетів є податок з доходів фізичних осіб. Керівник обласного департаменту фінансів поінформувала, що Житомирщина посіла сьоме місце у загальнодержавному рейтингу зі зборів податку з доходів фізичних осіб. В області надходження податку на доходи фізичних осіб за 9 місяців 2016 року склало 1 мільярд 424,6 мільйона гривень (перевищує аналогічний показник минулого року на півмільйона гривень). Ганна Ємченко зазначила, що лише за вересень наша область піднялася за цим показником з п’ятнадцятого на сьоме місце рейтингу», - йдеться у повідомленні.

Учасники колегії також обговорили ситуацію зі збором податку з доходів фізичних осіб у місті Житомирі, що протягом останніх місяців погіршилася. Керівник департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Сергій Гаращук зазначив, що серед причин – скорочення зайнятого населення, підвищення рівня оподатковуваних пенсій з червня 2016 року тощо. Керівництво міста зобов’язалося вжити додаткових заходів для забезпечення виконання усіх доведених фінансових показників.

Нагадаємо, за січень-вересень поточного року бюджет Житомира недоотримав 22 млн грн із запланованих, істотне недоотримання пов'язано з меншим надходженнями від податку на доходи фізичних осіб – мінус 11 млн грн від запланованих.

Як повідомляв Житомир.info, під час представлення нового голови ОДА Ігоря Гундича президент Петро Порошенко говорив, що від підвищення в 2 рази мінімальної заробітної плати місцеві бюджети отримають 7,7 млрд грн, а зараз на депозитних рахунках місцевих бюджетів лише житомирська громада зберігає більше 350 млн грн.

Директор фіндепартаменту Житомирської міської ради Сергій Гаращук

 

Фото з сайту ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі