Події

Із незаконної оренди в Житомирській області повернули землю вартістю понад 900 тис. грн

1 November 2016, 11:27

На Житомирщині прокуратура повернула з незаконної оренди 68,7 га землі вартістю понад 900 тис грн, які головне управляння Держгеокадастру передав приватній особі без проведення експертизи та нормативної грошової оцінки землі.

Про це Житомир.info повідомила прокуратура Житомирської області.

«Бердичівська місцева прокуратура забезпечила виконання рішення Бердичівського міськрайонного суду щодо визнання недійсним договору оренди земельної ділянки загальною площею 68,7 га, скасування рішення про державну реєстрацію права оренди та повернення угідь до земель запасу Великоп’ятської сільської ради Бердичівського району. Зазначене рішення залишено без змін судами апеляційної та касаційної інстанцій», – йдеться у повідомленні.

При цьому в прокуратурі уточнюють, що зазначену земельну ділянку вартістю понад 900 тис. грн головне управління Держгеокадастру в області незаконно передало приватній особі, не провівши обов’язкову державну експертизу та нормативної грошової оцінки землі.

Наразі рішення суду виконано та сільськогосподарські угіддя повернуто з незаконної оренди.

Як повідомляв Житомир.info, керівництво Любарського професійного ліцею уклало з ТОВ «Хмільницьке» неправомірний договір про спільний обробіток земельну ділянку площею 99,6 га та вартістю 2,7 млн грн, завдяки чому підприємство вирощувало сільськогосподарські культури та реалізовувало їх.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі