Події

У Житомирській області підприємство незаконно вирощувало сільгоспкультури на майже 100 га землі для досліджень

11 October 2016, 16:45

Земельну ділянку площею 99,6 га та вартістю 2,7 млн грн, передбачену для дослідних і навчальних цілей, Любарський професійний ліцей використовував не за призначенням. Керівництво навчального закладу уклали ТОВ «Хмільницьке» неправомірний договір про спільний обробіток цієї ділянки землі, завдяки якому підприємство вирощувало сільськогосподарські культури та реалізовувало їх.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Під час розгляду позову прокуратури Житомирської області в інтересах держави в особі Міністерства освіти і науки України про визнання недійсним укладений Любарським професійним ліцеєм з ТОВ «Хмільницьке» договір про спільний обробіток 99,6 га землі, сторонами укладено угоду про дострокове припинення договору. Таким чином, земельну ділянку вартістю понад 2,7 млн грн повернуто навчальному закладу відповідно до акту приймання-передачі», – йдеться у повідомленні.

В прокуратурі уточнюють, що навчальний заклад використовував не за призначенням 99,6 га землі, наданої державою в постійне користування для дослідних і навчальних цілей, що на території Юріївської та Авратинської сільських рад Любарського району:

«Зокрема, керівництвом закладу укладено неправомірний договір, відповідно до якого на угіддях навчального комплексу приватне підприємство вирощувало сільськогосподарські культури для їх подальшої реалізації та отримання прибутку. Прокуратурою області вжито заходів представницького характеру та припинено незаконне використання майже 100 га землі вартістю понад 2,7 млн грн», – додають у відомстві.

Як повідомляв Житомир.info, на зустрічі зі студентами та викладачами Житомирського національного агроекологічного університету 22 січня 2015 року екс-міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко говорив, що 80% земель, які мали б використовуватися для проведення наукової діяльності, зайняті бізнесовими проектами. 19 березня минулого року депутати облради прийняли звернення до Міносвіти та Мінагрополітики щодо необхідності повернути у структуру ЖНАЕУ державного підприємства «Навчально-дослідне господарство "Україна"». Згодом, 10 квітня 2015 року, Керівники Мінагрополітики у відповіді на звернення зазначили, що вважає недоцільним повернення ДП «ДГ «Україна» в структуру ЖНАЕУ та вже включило його до переліку об’єктів, які підлягали приватизації у 2015 році.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі