Місто

На фасаді житомирського ліцею відкрили меморіальну дошку десантнику Артему Стриженку

1 November 2016, 14:36

Меморіальну дошку бійцеві 95-ї бригади Артему Стриженку відкрили 1 листопада на фасаді ліцею № 25, де він вчився.

20-річний старший солдат Артем Стриженко навесні 2014 року в числі перших відправився у зону АТО у складі 95-ї бригади. Загинув в районі міста Лисичанськ Луганської області 21 липня 2014 року.

«Він був з позитивної сторони завжди, веселий, надійний. Не боявся виконувати ніякі завдання. Знаю, що вони взяли якусь базу сепаратистів, він зайшов у неперевірений підвал, там сидів снайпер, і його ранило. Рана була критичною і він загинув», - сказав військовослужбовець 95-ї ОДШБ Денис Дегтяренко.

Похований боєць на Житомирському міському кладовищі, указом президента України нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Вшанувати пам’ять героя прийшли його рідні, бійці 95 бригади, освітяни, духовенство та учні школи. Мама Артема Стриженка розповіла, яким був її єдиний син, а також подарувала школі його особистий прапор.

«Коли ми отримали речі нашого сина після загибелі, в його рюкзаку ми знайшли прапор України. Цей прапор йому подарував його товариш, і Артем собі мріяв зібрати підписи своїх побратимів. Але не встиг, тому що через пару днів він загинув. Тому цей прапор я хочу передати школі. Я знаю, що у них є куточок слави. Я хочу передати у пам’ять про Артема цю річ, яка для них символізує державу, за яку вони воюють», - сказала Тетяна Стриженко, а також розповіла, що до останнього син не розповідав їй, що перебуває у зоні ведення бойових дій, заспокоював, запевняв, що знаходиться далеко від небезпеки і обіцяв скоро приїхати у відпустку. Мама бійця також розповідає, що ніч на 21 липня, коли поверталася додому з нічної зміни, передчувала, що от-от Артем повернеться, а вранці дізналася, що він загинув.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі