Події

Житомирські поліцейські розповіли, скільки за місяць зібрали зброї та боєприпасів

2 November 2016, 14:23

Місячник добровільного роззброєння на Житомирщині, як і по всій Україні, тривав упродовж усього жовтня. Для громадян, які мали у володінні незареєстровані небезпечні предмети, – це стало гарною нагодою позбавитися їх без будь-яких наслідків для себе або офіційно в законному порядку облікувати.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«За час проведення місячника здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин до підрозділів поліції передано майже сотню мисливських гладко ствольних рушниць, зо два десятки пристроїв для відстрілу гумових куль та газової зброї. Окрім того, маємо 22 одиниці зброї тих видів, які використовуються Збройними Силами України. Загалом здано 180 одиниць зброї і спецзасобів та понад 850 боєприпасів, найбільше серед останніх армійських зразків», - повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції Житомирщини Артем Лисогор.

«Фактично, значна частина від зданого – це старі речі, які нові власники знайшли на горищах сільських обійсть, гаражів або виявлені у лісах чи полях, зразки часів Другої світової війни.

Під час проведення польових робіт поблизу с. Осівців у Брусилівському районі місцевий житель натрапив на небезпечну знахідку, якою виявився артилерійський снаряд часів Другої світової війни. Про це чоловік повідомив до поліції. Ще три знахідки такого ж виду здав до місцевого відділення поліції житель Бердичівського району.  Серед зданих боєприпасів і зброї – сучасні зразки армійського оснащення. 25 патронів та 4 гранати до під ствольного гранатомету добровільно здав до поліції 32-річний житель м. Бердичева. А житель Попільнянського району приніс до місцевого поліцейського відділення 2 гранати «РГД-5» із запалами. Що ж стосується саморобних зразків зброї, то таких до поліції регіону упродовж жовтня здано понад 35 зразків. Зокрема, житель Коростенського району добровільно передав поліцейським 2 саморобних пристрої калібру 16 мм та 7,62 мм. А малинчанин здав правоохоронцям знайдені у лісосмузі 4 саморобні пристрої для стрільби.

Кожна одиниця із зданих зброї та спецзасобів перевіряється працівниками дозвільної системи за обліками органів внутрішніх справ щодо можливості її викрадення, втрати або причетності до скоєння злочинів. Зі свого боку, експерти дають висновок про загальний стан зброї та боєприпасів. Якщо негативні результати відсутні, громадяни цілком мають право оформити відповідні документи на право користування зброєю. Такою можливістю виявили бажання скористатися близько 20 житомирян»,­ йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, жителям Житомирської області пропонують добровільно здати зброю, в тому числі привезену з АТО.

Фото з сайту ГУ Нацполіції у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі