Влада

Житомирська область отримає з держбюджету 44 млн грн на житло для сімей загиблих та поранених учасників АТО

3 November 2016, 09:45

Житомирська область у 2016 році отримає 43 млн 927,035 тис.грн субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів I-II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов.

Розпорядження Кабінету міністрів про затвердження розподілу субвенції прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 26 жовтня.

«Уряд затвердив розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів I - II групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов, на 2016 рік. В цілому розподілено 299 970 тис. гривень. Дане рішення, яке прийняте на виконання частини шостої статті 108 Бюджетного кодексу України, сприятиме покращенню соціального захисту вищезазначеної категорії населення шляхом забезпечення їх житлом», - йдеться у пояснення до документу, опублікованому на Урядовому порталі.

Нагадаємо, у Житомирській області дислокуються три бригади, які брали участь в АТО: 95-а окрема десантно-штурмова бригада у Житомирі, 30-а окрема механізована бригада у Новограді Волинському та 26-а окрема артилерійська бригада у Бердичеві.

Як повідомляв Житомир.info, 19 жовтня на засіданні КМУ прийняли постанову «Про забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І–ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов», якої затверджено порядок виплати грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі