Влада

У Бердичеві віце-прем’єр-міністр відкрив офіс з обслуговування громадян і говорив про ціни на лікарські засоби

3 November 2016, 13:37

3 листопада під час відкриття фронт-офісу обслуговування громадян в Бердичівському об'єднаному управлінні Пенсійного фонду України віце-прем’єр-міністр Павло Розенко, розповів про реформування цін на лікарські засоби, яке призведе до їх пониження.

«За два роки чимало зроблено у соціальній сфері, а от система надання медичної допомоги, реформа охорони здоров’я, безумовно, надзвичайно гостро турбує людей. І тому сьогодні в систему охорони здоров’я ввійшла нова команда і буквально найближчим часом урядом будуть схвалені досить прогресивні і реальні рішення, які підуть на користь людям. На одному з наступних засідань уряду ми будемо фактично ухвалювати, застосовувати систему реімбурсації, а також реферування цін на лікарські засоби, що призведе до їх суттєвого пониження. Також ми будемо говорити про відшкодування, в першу чергу, малозабезпеченим верствам населення цін на ліки. Спочатку ми почнемо з трьох найбільш критичних нозологій: гіпертонічна хвороба, діабет другого типу та бронхіальна астма. З цих трьох позицій із 1 січня 2017 року люди відчують реальну можливість закуповувати лікарські засоби за мінімальними цінами або у повних категорій буде взагалі повне відшкодування», – сказав Розенко.

Як повідомляв Житомир.info, віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко доручив головам обласних державних адміністрацій до 1 листопада забезпечити перерахунок субсидій всім родинам, які вже їх оформили.

Фото з сайту Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі