Місто

Ситуацією у Житомирському державному університеті зацікавилася міністр освіти

3 November 2016, 15:08

У Житомирському державному університеті імені Івана Франка розпочалося позачергове засідання вченої ради щодо ситуації, пов’язаної з виборами декана соціально-психологічного факультету.

Перед його початком нинішня в.о. декана Наталія Портницька, яку підтримують студенти, попросила їх піти на пари. Студенти ж, у яких зараз немає занять, залишилися на засіданні.

Разом з тим ректор ЖДУ ім. І. Франка Петро Саух повідомив, що цей випадок завдяки соцмережам набув розголосу у ЗМІ. Керівник вишу розповів, що сьогодні, 3 листопада, мав розмову з заступником міністра освіти і науки України.

«Це все набуло такого негативного розголосу від соціальних мереж і аж до міністерства. Я сьогодні мав розмову з заступником міністра освіти. Він повідомив, що ми вже інформували і президента, і прем'єр-міністра з цього приводу. Скажу відверто вам, що це не додає нам позитивного іміджу», – сказав Саух.

На засіданні також присутня депутат Житомирської облради, голова постійної комісії з гуманітарних питань Олена Галагуза. Вона зауважила, що що ця історія може вплинути на імідж університету.

«Воно вже пішло на загал. І це правда, що міністр освіти і науки вже займається цим питанням. Питання в тому, що ви маєте дивитися в майбутнє і формувати імідж вузу не за рахунок скандалів, а лише за рахунок позитиву і тому, що йти назустріч студентам», – зазначила Галагуза.

Як повідомляв Житомир.info, близько сотні студентів соціально-психологічного факультету ЖДУ ім. І. Франка 3 листопада зібралися на другому поверсі центрального корпусу ВНЗ та влаштували «сидячий» протест, чекаючи на рішення позачергового засідання вченої ради.

Детальніше дивіться у сюжеті

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі