Місто

Маленька перемога житомирських студентів: декана соціально-психологічного факультету обиратимуть повторно

3 November 2016, 18:53

У зв'язку зі скандалом, який виник після обрання декана соціально-психологічного факультету, у ЖДУ ім. І. Франка 3 листопада відбулося позачергове засідання вченої ради. Невдоволені результатами обрання студенти страйкують у коридорі університету, вимагаючи повторного голосування.

«Я змушений був як ректор оголосити це позачергове засідання вченої ради, на яке винести одне питання: про переголосування або знову про вибори. Хто за те, щоб зараз ми здійснили це переголосування?» - звернувся до присутніх Петро Саух.

Втім, присутні не підтримали таку пропозицію: «за» проголосувало 19 із 41.

«Сьогодні я підтримую соціально-психологічний факультет. І студенти, і чимало викладачів висловлюють свою думку щодо незгоди з попереднім рішенням вченої ради. Можливо ви ще раз подумайте, чи варто це робити, тому що воно вже пішло на загал і це правда, що міністр освіти і науки вже займається цим питанням. Питання в тому, що ви маєте дивитися в майбутнє і формувати імідж вузу не за рахунок скандалів лише за рахунок позитиву і тому, щоб йти назустріч студентам. Тут ідей чисто цивілізаційний вибір: Або ми партнери зі студентською громадою, або ми робимо так як хочемо», - виступила депутат Житомирської облради, голова постійної комісії з гуманітарних питань Олена Галагуза.

Більшість представників вченої ради вважають, що реакція студентів є тиском, і проводити повторне голосування недоцільно.

«Ну добре, ось вони зараз доб'ються свого, залишиться декан. Завтра прийде група студентів іншої думки, сядуть біля вашого кабінету і що, ми знову змушені збиратися? А післязавтра інша група прийде – вони іншого захочуть, вони іншої думки. Так це ж повна анархія, так не можна робити, хоч зараз дуже модно, що якісь люди з вулиці хочуть підняти якість майдани крупні, менші, місцеві розпалювати якість міжусобиці – я вважаю, що це неправильно нам треба зберегти стабільність, треба зберегти вірність закону, за якими працюємо, і не піддаватися ні на які провокації», - висловився один з викладачів.

Після жвавого обговорення слово попросила Наталія Дубравська, чию кандидатуру на посаду декана СПФ підтримала вчена рада.

«Вкрай важливо у всіх іпостасях залишатися людиною. Я орієнтуюся не на власні амбіції, я на даний момент не думаю про себе. Я думаю про те, що буде кращим для моєї «альма-матері», яку я люблю і яку я поважаю. Кращим для університету, не для когось іншого, не для чогось іншого, а краще для університету буде той момент, коли я зараз висловлю свою відому від цієї посади, яку ви мені довірили. Глибокого вдячність низький уклін за ту довіру, яку ви висловили мені під час голосування», - сказала вона.

Після цього ректор університету зазначив, що для обрання декана психологічного факультету буде оголошено новий конкурс, а тим часом на факультеті призначать т.в.о декана.

Як повідомляв Житомир.info, 2 листопада близько сотні студентів соціально-психологічного факультету ЖДУ ім. І. Франка оголосили страйк: вони не погоджуються із призначенням нового декана і вимагають повернення Наталії Портницької, яка керувала факультетом упродовж останніх п’яти місяців і кандидатуру якої не підтримала вчена рада університету. 3 листопада студенти влаштували «сидячий» протест.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі