Влада

За січень-вересень доходи місцевих бюджетів Житомирської області зросли в 1,5 рази, а в ОТГ – більш ніж в 3 рази

5 November 2016, 11:33

Надходження власних доходів місцевих бюджетів Житомирської області за січень-вересень 20016 року у порівнянні з аналогічним періодом минулого року зросли в 1,5 рази, в той час як доходи загального фонду місцевих бюджетів 9 об’єднаних територіальних громад області зросли більше ніж у 3 рази.

Про це зазначається в фінансово-аналітичному матеріалі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства щодо децентралізації.

За 9 місяців 2016 року надходження власних доходів місцевих бюджетів Житомирської області зросли у 1,5 рази (на 0,8 млрд грн) порівняно з аналогічним періодом минулого року (з 1,7 млрд грн до 2,5 млрд грн). У порівнянні з початком 2016 року, залишки коштів загального фонду збільшилися на 399 млн грн та станом на 01.10.2016 склали 976 млн грн, у т.ч. на депозитних рахунках в банках знаходиться 190 млн грн.

 

За 9 місяців 2016 року надходження доходів загального фонду місцевих бюджетів 9 ОТГ Житомирської області (з урахуванням трансфертів з державного бюджету) склали 184 млн грн, що більше майже у 9 разів порівняно з надходженнями аналогічного періоду 2015 року до бюджетів місцевих рад, які увійшли до складу ОТГ. Надходження власних доходів місцевих бюджетів ОТГ зросли більше ніж у 3 рази (на 47 млн грн) порівняно з 9 місяцями 2015 року (з 21 млн грн до 68 млн грн). У порівнянні з початком 2016 року, залишки коштів загального фонду збільшилися на 31,5 млн грн, або зросли в 4 рази та станом на 01.10.2016 склали 48 млн грн, у т.ч. на депозитних рахунках знаходиться 4 млн грн.

 

«Об’єднані територіальні громади ми бачимо міцним базовим рівнем держави. На якому розвивається малий і середній бізнес, працює інвестор, зростають доходи громадян. Сьогодні це реально й можливо – результати бюджетної децентралізації практичне свідчення цьому. Власні бюджети ОТГ за 9 місяців 2016 року зросли у 3 рази», - заявив віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко 4 листопада на зустрічі з головами ОТГ та представниками місцевого самоврядування у парламентському Комітеті з питань бюджету. 

Він повідомив, що власні ресурси місцевих бюджетів України продовжують зростати внаслідок бюджетної децентралізації, за 9 місяців 2016 року приріст надходжень проти минулого року становить 49%, або + 34,2 млрд грн.

Надходження власних ресурсів до бюджетів ОТГ за 9 місяців 2016 року зросли на 1,5 млрд грн у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

«Це реальні кошти для розвитку громад і нова якість життя. За коштами у громади приходять відбудовані дитсадки і школи, ЦНАПи, дороги й інфраструктура. Ці якісні зміни незворотні» – підкреслив Геннадій Зубко.

З аналітичними звітом щодо фінансової децентралізації можна ознайомитися тут

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня у 22 об’єднаних територіальних громадах Житомирської області пройдуть перші вибори сільських, селищних, міських голів та, відповідно, депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі