Події

В’язень з допомогою родички видурив у житомирянки телефон

5 November 2016, 12:44

22-річна житомирянка «продала» свій телефон шахраєві, але коштів на картці, попри смс-повідомлення, не виявилося.

Про це 5 листопада Житомир.info повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Днями до Житомирського відділу поліції звернулася 22-річна жителька обласного центру із повідомленням про вчинене відносно неї ошуканство. Жінка розповіла, що розмістила оголошення про продаж мобільного телефону на одному зі спеціалізованих веб-сайтів. За кілька днів їй зателефонував чоловік, який збирався придбати ґаджет, проте домовився, аби річ було передано його знайомій у руки», - повідомляє поліція.

На підтвердження намірів покупки заявниця отримала телефонне сповіщення про надходження оплати товару на її банківський рахунок. Ще за півгодини зустрілася з незнайомкою нібито від віртуального покупця, якій і віддала мобільний телефон. Коли ж заявниця пішла знімати кошти до банкомату, була неприємно здивована їх відсутністю. У поліції їй підтвердили: вона стала жертвою шахраїв, - інформує відділ комунікацій.

Заявниця добре запам’ятала прикмети незнайомки, якій передала телефон, і змогла чітко їх назвати. Патрульні поліцейські виявили схожу на розшукувану жінку на одній з вулиць Житомира. Ошукана дівчина впізнала її.

«Затриманою виявилася 35-річна жителька м. Хмельницького. Вона визнала, що забирала мобільний телефон у заявниці і розповіла правоохоронцям, що зробити це попросив її родич, який нині знаходиться у місцях позбавлення волі. Поліцейські вилучили мобільний телефон з помешкання житомирянки, куди затримана хмельничанка встигла його занести на зберігання», - інформує поліція.

Обставини події перевіряються у рамках розпочатого за ст.190 (Шахрайство) ККУ кримінального провадження.

Поліція застерігає громадян: не довіряйте СМС-сповіщенням про поповнення банківських рахунків, які надходять з невідомих і сумнівних номерів, і перевіряйте наявність коштів через банкомати. 

Як повідомляв Житомир.info, в селищі Романів Житомирської області 14-річний хлопець попався на крадіжці у сусіда шести мобільних телефонів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі