Україна

Гройсман обіцяє змінити пенсійну систему

6 November 2016, 12:04

 Уряд працює над тим, щоб змінити пенсійну систему країни, зробити її справедливою і наповнити ресурсом.

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі програми Шустер Live у п'ятницю, повідомляє прес-служба КМУ.

"Ми сьогодні думаємо дуже серйозно над самою пенсійною системою. Вона є несправедлива і достатньо серйозно сформована популістично. Це дало нам величезні виклики", - зазначив Гройсман.

"Наступний наш крок - це змінити пенсійну систему країни, зробити її справедливою і наповнити її ресурсом", - заявив прем’єр-міністр.

Сьогодні при 250 млрд грн загального Пенсійного фонду, його дефіцит на наступний рік становить 156 млрд грн.

До такої ситуації призвели багаторічний популізм політиків, коли вважали за потрібне друкувати кошти і роздати громадянам по 1000 грн для того, щоб сподобатися.

"З року в рік політики, які приходили за довірою людей, замилювали очі і загострювали проблеми", - зазначив прем’єр-міністр.

Уряд робить перший крок у напрямку забезпечення справедливої пенсії в Україні та підвищує мінімальну пенсію з 1 грудня на 10%.

"Звісно, це дуже мало, але це конкретний ресурс, який ми можемо наповнити при тому дефіциті, щоби віддати людям", - зазначив Гройсман.

Крім того, мільйони громадян у країні не сплачують внески в Пенсійний фонд.

"Це справедливо? Пенсіонер, який знаходиться на мінімальній пенсії, все життя працював на те, щоб зробити свій страховий стаж і отримати цю пенсію. А є ті, які не сплачують жодної копійки в Пенсійний фонд, але завтра прийде в Пенсійний фонд, як по свячену воду, щоб отримати пенсію. Це теж є величезна проблема. У Пенсійний фонд має платити уся країна", - наголосив прем’єр-міністр. 

Він підкреслив, що система має бути здатною зробити пенсіонерів самодостатніми хоча б на мінімальному рівні.

"Важливо дати відповідь на два питання: як живуть пенсіонери і як ми можемо їм допомогти, а з іншого боку, треба дати відповідь, яку систему ми залишимо тим поколінням, які прийдуть нам на зміну", - зауважив голова Уряду.

Економічна правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі