Суспільство

У Новоград-Волинському районі діти висадили вишневий сад для майбутньої Школи Щастя

7 November 2016, 10:18

У екологічному поселенні «Простір Любові», яке знаходиться на території села Лагульськ Новоград-Волинського району Житомирської області, 5 листопада дорослі з дітьми заклали вишневий сад.

Про це йдеться у повідомленні на адресу Житомир.info кандидата економічних наук, доцента кафедри інноваційного підприємництва та інвестиційної діяльності Житомирського національного агроекологічного університету Марії Плотнікової.

«Висадка дерев відбувалась 5 листопада 2016 р. Вік головних учасників події - від 6 до 12 років. Закладено вишневий та розпочато висадку яблуневого садів. Буде висаджено дубовий гай, облаштовано майданчик для майстер-класів з ремісництва та ужитково-прикладного мистецтва. Головним навчальним простором Школи Щастя буде природа, а навчальними класами – фруктові сади: яблуневий, грушевий, сливовий, вишневий, дубовий і березовий гаї. Всередині кожного саду і гаю – поляни, де будуть проходити заняття. Кожен сад посилює якусь одну енергію – саме ту, яка допомагає школяреві отримувати ті чи інші знання, (...) основне знання – як зустріти свою половинку. Школа Щастя школа потрібна для того, щоб збільшити швидкість думки до такого стану, коли людина зможе зрозуміти Творця», - повідомляють поселенці.

Кедрами збираються висадити слова «Щастя», «Любов», «Світанок» як послання майбутнім поколінням та Простору та запрошують всіх охочих до закладки Школи Щастя в науково-освітньому центрі поселення «з метою примноження добра та краси на Землі».

Екологічне поселення «Простір Любові» знаходиться на території с. Лагульськ та прилягаючих до даного села землях, що розташовані на неподалік міста Новоград-Волинський. Поселенці також розповідають, що перша згадка про Лагульськ сягає 6 тисячоліття до християнської ери.

Екопоселення «Простір Любові» сьогодні – це колектив поселення 23 сім’ї (12 вже переїхали на постійне місце проживання). Сім’ям виділено 22 га під родові помістя; 3 га – духовно-просвітницький центр; 1 га – гостьовий центр, на базі якого будується гостьовий будиночок; спортивний майданчик. На території поселення та прилеглих сіл успішно працює кооператив «Здравосвіт», який забезпечує членів екопоселення чистою екологічною продукцією (молочна, мед, олія, яйця, овочі та інше), - йдеться у повідомленні.

Головна мета діяльності Родового поселення – створення простору для гармонійного розвитку Людини, а головна ідея – побудова життєдіяльності у відповідності до Канонів Всесвіту, Землі та Соціуму.

«Стратегією розвитку поселення визначено, що поселення «завтра» – це 144 сім’ї, які живуть у Родових помістях площею 1 га; Туристично-гостьовий центр; Духовно-просвітницький центр «Гармонія»; Носферна школа «Щастя»; Дендропарк «Лагуна»; Майстерні (столярна, ткацька, гончарна та інші); Конюшня та іподром; Альтернативна енергетика (гідро та сонячна); Альтернативна ЕКОноміка. Основним механізмом ініціації та реалізації завдань розвитку поселення є загальне ВІЧЕ, яке збирається щомісяця. Культурне життя в поселенні передбачає зустрічі щомісяця на загальне Віче, де поселенцями спільно вирішуються всі основні питання розвитку поселення, святкування основних дат сонячного циклу (21-25 зимнє сонцестояння – Коляда; 1-10 березня – здравствуй Сонце – Масляна; 21 березня – Весняне рівнодення; 21-24 червня – Літнє сонцестояння (Купала); 21 вересня – Осіннє рівнодення; 23 липня – День заснування Екопоселення «Простір Любові» тощо), організація заходів зеленого сільського туризму, ремісництва (проводяться майстер-класи народних майстрів та провідних вчителів, вчених дослідників), екскурсії по значним історичним місцям даної місцевості; участь у заходах поселення, семінари (зокрема на теми «Нетрадиційна медицина» – система Рейкі, «Альтернативна школа» – Ноосферна біоадекватна методика в освіті та вихованні по В.І. Вернадському, «Екобудівництво», «Альтернативна ЕКОноміка» та інші), надаються послуги проживання в окремому будиночку на території гостьового центру (до 6 осіб); проживання в наметах на території екопоселення та багато іншого», - розповідає  Марія Плотнікова. 

Як повідомляв Житомир.info,навесні 2016 року школярі висадили парк на місці сміттєзвалища, де колись було село Максимівка Новоград-Волинського району.

Фото Марії Плотнікової

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі