Події

Поліцейські розшукали чоловіка, який у вересні зґвалтував жительку Житомирської області

7 November 2016, 13:23

У середині вересня 2016 року на жительку Любарського району Житомирської області на дорозі напали двоє молодиків, які позбиткувались над дівчиною та відібрали гроші й особисті речі. Поліцейські встановили особи підозрюваних та затримали одного з них на Київщині, розшук іншого триває.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Того вечора дівчина поверталась додому після роботи, рухаючись велосипедом. Дорогу їй перегородив автомобіль, у результаті різкого маневру якого вона впала з двоколісника. З машини вийшли двоє молодиків, які, погрожуючи пістолетом, змусили дівчину сісти до їх «Ланоса». Потерпілу відвезли у лісосмугу між селами, де зґвалтували та відібрали гроші, прикраси й інші особисті речі», - йдеться у повідомленні.

Як розповів начальник управління карного розшуку ГУНП в Житомирській області Віктор Бугира, після повідомлення про злочин на місці події працівники поліції зібрали необхідну інформацію для встановлення осіб нападників. А уже за кілька днів було з’ясовано і місце перебування одного з них.

«27-річного парубка затримали в одному з сіл Васильківського району Київщини, де проживають його родичі. Чоловік намагався втекти, але розшуківці завадили підозрюваному це зробити. Нині чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», - продовжує Віктор Бугира.

Його спільника, 28-річного жителя столиці, поліцейські розшукують.

«Досудове розслідування ведеться відразу за кількома статтями Кримінального кодексу – ст. 187 (Розбій), ст. 152 (Згвалтування), ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини). Відповідно до санкції статтей підозрюваним може загрожувати до 12 років ув’язнення. Обоє чоловіків раніше уже притягувалися до кримінальної відповідальності, у тому числі за вчинення тяжких злочинів, і звільнилися з місць позбавлення волі лише у травні-червні 2016 року у зв’язку з дією норм так званого «закону Савченко», - зазначили в поліції.

Як повідомляв Житомир.info, 30 вересня близько 18.00 неподалік мосту через Іршу, що між селами Гранітним і Українкою Малинського району Житомирської області, невідомий чоловік, застосовуючи фізичне насильство, зґвалтував 17-річну дівчину.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі