Місто

У Житомирі перевірять роботу 40 вуличних сирен та увімкнуть «Козацький марш»

9 November 2016, 16:30

У п'ятницю, 11 листопада,  у Житомирі та області перевірять роботу вуличних систем оповіщення.

Про це 9 листопада написав сайт управління цивільного захисту населення Житомирської облдержадміністрації.

«11 листопада 2016 року з 14 до 15 години управлінням планується проведення комплексної перевірки роботи технічних засобів територіальної системи централізованого оповіщення цивільного захисту області із вмиканням електросирен, що означає подання попереджувального сигналу «Увага всім!», - інформує сайт.

Почувши тривале звучання електросирен, громадяни мають увімкнути радіо, радіотрансляційні та телевізійні приймачі для прослуховування повідомлення, - зазначають у повідомленні.

«На Житомирщині встановлено більше ста електросирен, які працюють від єдиного центру керування і можуть одночасно оповістити про біду населення як всієї області, так і окремого району чи міста», - пишуть на сайті. 

В управлінні цивільного захисту Житомир.info розповіли, що в Житомирі розміщені 40 вуличних сирен і що вони звучатимуть не годину, а максимум 5 хвилин, після чого громадяни послухають з мегафонів бравий «Козацький марш».

«Перевірка проводиться раз на рік в листопаді. Управління цивільного захисту з пункту управління облдержадміністрації подає команду на включення електросирен. Гудуть всі наявні в області сирени, їх більше ста. У Житомирі їх 40, вони розміщені на підприємствах, на будівлях, зокрема, на приміщенні ТРЦ «Глобал UA», будівлі управління цивільного захисту на перехресті Театральна-Бердичівська, біля військового інституту. Вони гудуть близько 5 хвилин. Після цього вмикаються радіотрансляційні вузли, після якого прозвучить сигнал «Увага всім!». Мешканці прослухають повідомлення. Через хвилин 20 проводиться перевірка з запасного командного пункту. У цей час громадяни послухають ще один текст, після чого звучить «Козацький марш», - пояснили сайту спеціалісти управління.

Як повідомляв Житомир.info, 1 червня 2016 року в Житомирі увімкнули пожежні сирени в пам'ять про рятувальників, які загинули на Львівщині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі