Україна

Міністерство інфраструктури запропонували перейменувати

10 November 2016, 12:59

Міністр Володимир Омелян вважає, що більш доречним назвою Мінінфраструктури було б Міністерство транспорту та цифрової інфраструктури.

Про це він заявив на брифінгу в Кабміні 9 листопада, присвяченому старту другого циклу національного конкурсу IT-проектів EGAP Challenge, пише ЦТС.

"Міністерство інфраструктури поступово впроваджує ті електронні сервіси, які є звичними і дієвими в багатьох країнах світу. Ми дивимося в майбутнє, і ті речі, які ми пропонуємо сьогодні, зроблять Україну успішною. На моє глибоке переконання Міністерство інфраструктури повинно називатися Міністерство транспорту та цифрової інфраструктури", - зазначив Омелян.

Він додав, що впровадження IT-сервісів сприяє прозорості та викоріненню корупції в українській владі.

Омелян повідомив, що за останній рік МІУ домоглося відкриття величезного масиву даних для громадян і бізнесу, який раніше був предметом торгу і зловживань.

Національний конкурс IT-проектів EGAP Challenge покликаний сприяти впровадженню нових інструментів електронної демократії, щоб громадяни отримували якісні послуги по взаємодії з владою, впливу на неї, що в результаті призведе до підвищення її ефективності.

Нагадаємо, в жовтні Омелян розпорядився змінити назву порту Октябрськ (Миколаївська область) на стивідорну компанію "Ольвія".

Крім того, він звертав увагу транспортних підприємств на необхідність відмови від російської мови і продовження процесів декомунізації, щоб до 1 грудня не залишилося жодного "радянського сліду".

Економічна правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі