Події

Шукаючи в будинку жителя Житомирської області наркотики, поліцейські знайшли гранати та патрони

11 November 2016, 12:50

10 листопада у ході проведення санкціонованого обшуку поліцейські Малинського відділення вилучили з будинку місцевого жителя 10 предметів, схожих на гранати РГД-5, та стільки ж запалів до них, патрони до автомата Калашнікова та пістолета Макарова. Також в оселі були знайдені наркотичні засоби та пристрій для їх вживання.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Розшуківці отримали інформацію, що 20-річний житель райцентру може зберігати у себе наркотичні засоби. У рамках перевірки цих відомостей поліцейські взяли постанову на обшук місця проживання молодика. Згодом з’ясувалось, що за вказаною адресою також мешкає і його 23-річний брат. У ході обшуку будинку було виявлено близько 10 грам подрібненої рослинної речовини, зовні подібної до коноплі, та пристрій для її вживання. Також на горищі поліцейські знайшли пакет з предметами, схожими до боєприпасів: 10 гранат РГД-5 та 10 запалів до них, 40 патронів калібру 7,62 мм до АК та майже 100 патронів калібру9 мм до ПМ.

Нині досудове розслідування проводиться за двома статтями Кримінального кодексу України – 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Усе вилучене було направлено на експертне дослідження, за результатами якого прийматиметься рішення щодо відповідальності братів, одному з яких належать наркотичні засоби, а іншому – вибухонебезпечні предмети. Також встановлюється, яким чином боєприпаси та наркотики потрапили до них. За незаконні оборудки братам може загрожувати ув’язнення на термін від 3 до 7 років», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, 20 жовтня у жителя Житомирського району, який воював на сході, вилучили більше тисячі набоїв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі