Місто

На Корбутівці у Житомирі обстежували газову заправку, яку встановили біля студентського гуртожитку

11 November 2016, 15:46

Модульну газову заправку, яка знаходиться на території колишнього розважального комплексу «Relax», першими помітили студенти технологічного університету, які живуть у гуртожитку. Оскільки заправку встановили на неподалік від гуртожитку, вони повідомили у профспілку.

«Вчора я побачив, що ставиться заправка. Перед цим місяць тому була поставлена заправка через дорогу, я написав звернення. Мені ДАБІ, екологічна інспекція дали документи, що у цих заправок взагалі нема дозвільних документів. Студенти хвилюються, бо це 100 метрах від гуртожитку. Якщо щось станеться, то половини гуртожитку може взагалі не стати, він просто вибухне», - розповів голова профспілки студентів Житомирського державного технологічного університету Владислав Савіцький.

Також він звернувся у контролюючі органи, аби вони перевірили законність встановлення заправки.

«Приїхало ДАБІ, екологічна інспекція, власник приїхав. Зараз іде обговорення тих документів, які в нього є, в яких нього немає. Він каже, що це його власність, що він просто поставив і зараз немає нічого продавати, нічого робити. Також ви можете побачити, що з труби йде на гуртожитки дим. Ми також запитали у власника, але він каже, що це залишилося від попереднього власника. Дим іде у вікно до студентів, вони просто задихаються від цього диму», - зазначив Владислав Савіцький.

Підприємець, який встановив заправку, переконує, зараз вона не працює, але законність її встановлення незабаром обіцяє довести документами.

«Тут буде газ, пропан, бутан. За цим напрямком я вже вивчав питання років 3, щоб знайти місце, де розмістити. Цей напрямок потребує газової заправки, тому що навколо скрізь є лише бензинові, а газових заправок нема. Я думаю її тут поставити, норми всі дотримуються. Абсолютно всі претензії студентів, які мені тут озвучили, вони всі об'єктиві. Ніяких проблем, просто потрібно відповідний пакет документів показати, у своїй правоті в плані розміщення я впевнений, враховуючи, що документи були взяті вже в Києві відповідних інстанціях. Ми питання доведемо до кінця і все буде нормально», - сказав підприємець Євгеній Суходольський.

«Будівельні роботи не проводяться і тому те, що вони поставили на асфальт модульну заправку, це ще не значить, що вона сьогодні поставлена з порушенням. Для того щоб оцінити, наскільки правильно воно встановлено, необхідно розглянути проект, який був виготовлений для неї, всі необхідні документи які замовник будівництва нам подасть», - сказав керівник інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради Сергій Кондратюк.

Також він пояснив, що проблема модульних заправок зачепила не лише Житомир, але й інші міста України. Щоб врегулювати її, відповідне питання планують виносити на сесію міської ради або на виконком.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі