Економіка

Житомирській області урізали субвенцію на надання пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг

11 November 2016, 17:36

Кабінет міністрів на 359,1 млн грн збільшив місцевим бюджетам субвенцію на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання палива і скрапленого газу за рахунок зменшення субвенції на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот.

Розпорядження про перерозподіл обсягів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення державних програм соціального захисту у 2016 році прем’єр-міністр Володимир Гройсман підписав 9 листопада.

«Уряд збільшив місцевим бюджетам субвенцію на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу. Обсяг субвенції збільшено на 359,1 млн. грн. Цього вдалося досягти шляхом економії субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг», - йдеться у пояснення до розпорядження.

У додатку до документу зазначається, що для Житомирської області збільшення обсягу субвенції на надання пільг та житлових субсидій населенню на придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу становитиме 2 млн 586,6 тис. грн; а субвенція на оплату електроенергії, природного газу, послуг тепло-, водопостачання і водовідведення, квартирної плати (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), вивезення побутового сміття та рідких нечистот буде зменшена на 26 млн 587,7 тис.грн.

До речі, субвенція на придбання палива збільшена всім областям крім трьох – Київської, Рівненської та Харківської, а субвенція на оплату житлово-комунальних послуг зменшена у восьми областях: Дніпропетровська, Житомирська, Київська, Рівненська, Сумська, Харківська, Хмельницька, Черкаська.

Як повідомляв Житомир.info, на початок листопада у Житомирській області отримували субсидію більше 60% домогосподарств. Мінсоцполітики пояснив, що сума субсидії, яку держава надала громадянам для оплати комунальних послуг в розмірі соціальних нормативів, і яка не використана у минулому місяці родиною внаслідок економії електроенергії, газу чи води, має зараховуватися постачальником послуги у рахунок плати за послуги наступних розрахункових періодів, у тому числі обов’язкової частки платежу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі