Події

У Житомирській області командир однієї з військових частин разом з кумом продавали пальне, призначене для АТО

14 November 2016, 12:06

Привласнення та реалізацію паливно-мастильних матеріалів, призначених для потреб антитерористичної операції, керівництвом однієї з військових частин викрили співробітники управління СБУ в Житомирській області спільно з військовою прокуратурою.

Про це повідомила Житомир.info прес-група СБУ в Житомирській області.

«До корупційної схеми були залучені командир в/ч, начальники служби та складу паливно-мастильних матеріалів, а також працівник складу – кум командира. Правопорушники підробляли офіційні документи, за якими списували дизельне пальне та бензин на військову техніку, яка знаходилася у районі АТО. Нібито «використане» пальне у 200-літрових бочках вони повертали з АТО на Житомирщину та продавали за заниженою ціною (у середньому 15 грн за літр) приватним підприємцям. Щомісяця «ділки» списували до п’яти тонн дизелю та бензину. Правоохоронці затримали чотирьох зловмисників під час реалізації трьох тонн пального, завезеного 10 листопада з Луганської області», – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків, проведених у Новограді-Волинському та за місцем дислокації підрозділів військової частини на Луганщині, вилучено підроблені документи, які підтверджують незаконне списання та реалізацію паливно-мастильних матеріалів.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Новограді-Волинському дислокується 30-а окрема механізована бригада.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області командирів взводів засудили за викрадення військового майна.

Фото прес-групи управління СБУ в Житомирській області

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі